Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για κεφτέδες από χταπόδι. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε νηστίσιμους χταποδοκεφτέδες μαριναρισμένους με αλεύρι ολικής για καλύτερη κρούστα. Ένας πεντανόστιμος μεζές που γίνεται στο λεπτό και που μπορείτε να συνδυάσετε με ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο. Τα παιδάκια σας θα λατρέψουν το χταπόδι ενώ θα γίνει ο καλύτερος μεζές του συζύγου. Μπορείτε να συνοδεύσετε με φρέσκια σαλάτα ή πατάτες!
- χταποδι 1 (500 γραμ) περίπου σε κιμά
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
- ψωμί 2 φέτες μουλιασμένο
- φρυγανιά 2-3 κουταλιές ή αλεύρι
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- δυοσμος φρέσκο και ξερό
- θυμάρι φρέσκο και ξερό
- ξύδι λίγο
- ελαιολαδο λίγο
- αλεύρι ολικής άλεσης 1 φλιτζάνι για το αλεύρωμα
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το ψιλοκομμένο χταπόδι το ψωμί και την φρυγανιά ή το αλεύρι ότι θέλει η κάθε μία εγώ βάζω ποτέ φρυγανιά ποτέ αλεύρι τώρα είναι με αλεύρι 2-3 κουταλιές έως να πλάθονται και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω τα πλάθω στρογγυλά μπαλάκια αλευρώνω πάντα με μαύρο αλεύρι ολικής για να κάνουν κρούστα και τηγανίζω.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Anna Perseli