Νηστεύετε αλλά σας λείπουν τα παπουτσάκια, το παστίτσιο και ο μουσακάς; Σας έχουμε υπέροχη συνταγή με κιμά απο σόγια που σε τίποτα δεν διαφέρει γευστικά από τον κανονικό! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!
- σόγια 1 συσκευασία (170 γρ.) βιολογική σε μορφή κιμά
- κρεμμυδι 2 περασμένα από το multi
- σκορδο 1 περασμένη από το multi σκελίδα
- νερό 1 φλ. τσ.
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- ντοματα 1 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός
- πελτές ντομάτας 1 κ. γλ.
- κετσαπ 2 κ. σ.
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- πάπρικα καπνιστή, κατά προτίμηση
- κόλιανδρο κατά προτίμηση
Υλικά
Οδηγίες
Βάζουμε τη σόγια να βράσει.
Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού την πλύνουμε καλά την αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και την αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.