Close
Γεμιστές- αυγόφετες- σε-ρολάκια-

Συνταγή για Γεμιστές αυγόφετες σε ρολάκια, για σχολικό κολατσιό, για μπουφέ ή για όταν θέλουμε ένα γρήγορο και εύκολο σνακ με μόλις 5 υλικά.

Οι αυγοφέτες ήταν οι αγαπημένες μας λιχουδιές στα παιδικά μας χρόνια. Μας τις έφτιαχνε η μαμά μας κάθε φορά που ήθελε να μας κάνει το χατίρι και τις τρώγαμε είτε σκέτες είτε γεμιστές με υλικά της αρεσκείας μας. Θυμηθήκαμε λοιπόν τα παιδικά μας χρόνια και βρήκαμε το επόμενο σχολικό κολατσιό.

Μιλάμε φυσικά για τις γεμιστές αυγόφετες σε ρολάκια με τυρί γκούντα ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί μας αρέσει και με σπιτικό αλλαντικό γαλοπούλας για πιο υγιεινά. Εμείς τις τηγανίσαμε με τον παραδοσιακό τρόπο όμως αν θέλετε να είναι πλήρως υγιεινές για τα παιδιά μπορείτε να τις φτιάξετε και στον φούρνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Γεμιστές αυγόφετες σε ρολάκια:

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε το ψωμί του τοστ και αφαιρούμε από το ψωμί την κόρα του. Πατάμε την κάθε φέτα με τον πλάστη. Βάζουμε μία φέτα γαλοπούλα και μία φέτα γκούντα σε κάθε ψωμί του τοστ. Το τυλίγουμε σε μπαλοτίνα με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τα ρολάκια μας για λίγο στην άκρη για να πάρουν το σχήμα.

Γεμιστές αυγόφετες σε ρολάκια

Δείτε ακόμα Αγαπημένες παραδοσιακές αυγόφετες με μέλι για τα παιδάκια μας!

Έπειτα βουτάμε κάθε ρολάκι στο χτυπημένο αυγό και στην συνέχεια στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα ρολάκια μας σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας στον πάτο για απορροφηθούν τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.

Γεμιστές- αυγόφετες- σε- ρολάκια-

Tips για τις γεμιστές αυγόφετες σε ρολάκια

Μπορούμε να τις ψήσουμε και στον φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν. Μπορούμε να βάλουμε όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει, όπως ένταμ, κασέρι και άλλα. Μπορούμε να βάλουμε όποιο αλλαντικό μας αρέσει αλλά προσοχή καλώ θα είναι να είναι σπιτικό. σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώχοιρινό ζαμπόν συνταγή εδώ, σπιτικό αλλαντικό από κοτόπουλο συνταγή εδώ

Μπορούμε να κρατήσουμε την κόρα του ψωμιού και να την στεγνώσουμε τελείως στον φούρνο ή στο καλοριφέρ μας. Έπειτα την θρυμματίζουμε και κάνουμε την φρυγανιά. Οι ποσότητες των υλικών διαφέρουν ανάλογα με το πόσες αυγοφέτες θέλουμε να φτιάξουμε.

Γεμιστές- αυγόφετες- σε- ρολάκια-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr