Μια καλοκαιρινή και άκρως νόστιμη συνταγή μας περιμένει σήμερα! Πίτα fajitas με τορτίγια και κοτόπουλο! Μπορεί ο Αύγουστος να μας αποχαιρετά σιγά – σιγά, όμως εμείς δεν έχουμε σταματήσει ακόμη να απολαμβάνουμε το Καλοκαίρι μας.
- κοτόπουλο 1200 γραμμ. φιλέτο , κομμένο σε λωρίδες
- πιπεριά 1 μεγάλη πράσινη , κομμένη σε λωρίδες
- πιπεριά 1 μεγάλη κόκκινη , κομμένη σε λωρίδες
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό , κομμένο σε λωρίδες
- ελαιολαδο 2 κ.σ.
- κύμινο 1 κ.γ.
- ρίγανη 1 κ.γ. ξερή
- πάπρικα 1 κ.γ. γλυκιά
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- τσένταρ 250 γραμμ. ή γκούντα, τριμμένο
- τορτίγια 8 μεσαίου μεγέθους
Υλικά
Άλλωστε είναι ακόμη εδώ και τίποτα δεν το κάνει πιο όμορφο, από μια εύκολη και νόστιμη συνταγή! Η πίτα fajitas μπορεί να γίνει ένας άριστος καλοκαιρινός μεζές στη βεράντα, αφού συνοδεύει άψογα την μπίρα μας.
Επίσης, μπορεί να φαγωθεί με το χέρι, οπότε μπορούμε να πάρουμε μαζί την πίτα fajitas στην παραλία, στη βόλτα ή ακόμη και στο…σχολείο, τώρα που πλησιάζει το άνοιγμά τους! Διαβάστε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση:
Για αρχή, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πίτα fajitas με κοτόπουλο είναι μεξικανικό πιάτο! Φτιάχνεται και με μοσχάρι και με κοτόπουλο και πρόκειται για ένα πιάτο που στο Μεξικό έχει αγαπηθεί πολύ! Ας δούμε αναλυτικά την διαδικασία:
Δείτε ακόμα Τορτίγια hot dog! σκέτη απόλαυση!
Στην αρχή, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, την ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας πολύ καλά.
Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε για μια ώρα περίπου. Εναλλακτικά, ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί όμορφα, γιατί ο χρόνος ψησίματος, διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
Νόστιμη πίτα fajitas με κοτόπουλο! Ο ιδανικός μεζές που θα συνοδεύσει την παγωμένη μπύρα σας
Αφού λαδώσουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 24 εκ, στρώνουμε τέσσερις τορτίγιας με τρόπο που να αλληλοεπικαλύπτονται. Θα πρέπει να εξέχουν λίγο από την φόρμα. Βάζουμε ακόμη μια πίτα στον πάτο του σκεύους και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα, από το μείγμα κοτόπουλου που έχουμε φτιάξει πιο πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Έπειτα, βάζουμε μια πίτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί,. Ρίχνουμε και πάλι την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα του κοτόπουλου και καλύπτουμε την επιφάνεια με δυο πίτες ακόμη.
Γυρίζουμε τις πίτες που εξέχουν στο πλάι, κι αν χρειαστεί τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε την πίτα fajitas για 10 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τον φούρνο. Την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, την κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και σερβίρουμε!
Tips: Όταν βάλουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και τα υπόλοιπά καρυκεύματα, για να δημιουργήσουμε την γέμισή μας, προσέχουμε το κοτόπουλο, να έχει καλυφθεί από όλες τις μεριές, έτσι ώστε να είναι νόστιμη κάθε πλευρά του.
Όταν ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο, προσέχουμε να το γυρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να το παρακολουθούμε, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί σωστά.
Φτιάχνουμε την πίτα, βάζοντας στη φόρμα μας, διαδοχικές στρώσεις από τορτίγιας, τριμμένο τυρί και κοτόπουλο. Προσέχουμε το κοτόπουλο να μην έχει πολλά ζουμιά από το ψήσιμο, προκειμένου να μην μαλακώσει υπερβολικά πολύ η βάση της πίτας.
Την πίτα την ψήνουμε για 10 λεπτά. Ο χρόνος όμως μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο, οπότε όταν δείτε ότι η πίτα έχει πάρει ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμη! Μπορείτε να απογειώσετε το πιάτο, αν το συνοδεύσετε με σάλτσα, γουακαμόλε και ξινή κρέμα.
Η πίτα fajitas μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι χάνει την τραγανή υφή της της μετά το πέρας των 3 ημερών. Είναι όμως το ίδιο νόστιμη!
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr