ΥΛΙΚΑ
Λευκή κρέμα
640 ml γάλα
65 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Δείτε ακόμα: Γλυκό ψυγείου με κρέμα και μαρμελάδα!!!
Σκούρα κρέμα
640 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
2×250 ml κρέμες γάλακτος
2 βανίλιες
100 γρ σοκολάτα
Μαρασκίνο
Νιφάδες σοκολάτας
Δείτε ακόμα: Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου όνειρο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε.
Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης.
Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα κρέμα, με την μόνη διαφορά να είναι η προσθήκη του κακάο μαζί με την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος ξεχωριστά σε σαντιγί.
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμο Μπισκοτογλυκό ψυγείου για κέρασμα
Την μία την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στην άλλη ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Στο σκεύος της επιλογής μας κάνουμε εναλλάξ άσπρες και σκούρες γραμμές.
Βάζουμε σε στρώσεις (4) τις κρέμες, διακοσμούμε περιμετρικά με νιφάδες σοκολάτας και μαρασκίνο.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη