Ο μπακαλιάρος με χόρτα στο φούρνο, είναι το τέλειο καλοκαιρινό φαγάκι. Ένα μοναδικό φαγητό με μπακαλιάρο με διάφορα χόρτα της αρεσκείας μας στο ταψί που θα λατρέψετε.
Ο Μπακαλιάρος κοκκινιστός με σπανάκι! είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και δεν είναι μόνο αυτή η συνταγή που συνδυάζει τον μπακαλιάρο με τα λαχανικά. Ο μπακαλιάρος με χόρτα είναι από τα πιο πρωτότυπα φαγητά που έχουμε δοκιμάσει.
Είναι φυσικά πολύ υγιεινό και είναι πολύ καλή επιλογή για τα παιδιά μας αφού και ο μπακαλιάρος και τα χόρτα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Επίσης είναι πολύ νόστιμα και πραγματικά τα χόρτα ταιριάζουν γάντι τον μπακαλιάρο. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή.
Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Βέφας Αλεξιάδου
Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι που δυστυχώς το απολαμβάνουμε συνήθως μόνο την 25η Μαρτίου. Αξίζει λοιπόν να τον εντάξουμε περισσότερο στην καθημερινότητά μας, αφού η νοστιμιά του μας ανεβάζει την διάθεση – το φαγητό είναι απόλαυση μην το ξεχνάτε – και οι βιταμίνες μας τονώνουν το ανοσοποιητικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για μπακαλιάρο με χόρτα στο φούρνο:
Εκτέλεση
Βράζουμε χόρτα μας και τα βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, και το πιπέρι. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο σε ελαιόλαδο και αφού τηγανιστεί τον τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα στο ταψί.
Σουρώνουμε το ελαιόλαδο από το τηγάνισμα και το προσθέτουμε στο φαγητό. Βάζουμε επίσης ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το φαγητό μας με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και έχουμε ανάψει τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε μέχρι να βράσει το φαγητό.
Δείτε ακόμα Μπακαλιάρος σκορδοστούμπι στον φούρνο
15 λεπτά πριν γίνει το φαγητό, βγάζουμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φαγητό μας. Απολαμβάνουμε!
Μπακαλιάρος με χόρτα : Oλα τα tips
Τα χόρτα μπορούμε να τα βράσουμε και μία μέρα πριν ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προβρασμένα χόρτα που τα έχουμε αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Η ποσότητα των υλικών διαφέρει ανάλογα τα γούστα και τον αριθμό των ατόμων που θα φάνε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βουλα Πολυζου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr