Η καλύτερη συνταγή για pasta με κοτόπουλο, γιατί είναι κρεμώδης και λίγο πικάντικη, αν προσθέσετε τσίλι.
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο, βιολογικό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 χρωματιστές πιπεριές
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κουτί πέννες
Αλάτι, πιπέρι και λίγο τσίλι
Εκτέλεση
Κόψτε τα στήθη σε μικρά κομμάτια και ροδίστε τα σε βαθύ τηγάνι, με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Βγάλτε το κοτόπουλο, αφήστε στην άκρη
Ψιλοκόψτε κρεμμύδια, σκόρδα, πιπεριές
Προσθέστε άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίστε καλά τις πιπεριές και το κρεμμύδι
Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα
Βάλτε τα όλα στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τις ντομάτες και τα πέννες άβραστες
Προσθέστε 2 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό κότας, αν θέλετε), σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 15 λεπτά -Προσοχή στα υγρά
Αν υπάρχουν πολλά υγρά μετά τα 15 λεπτά, αφήστε να βράσει ακόμη ένα 5λεπτο
Στο τηγάνι προσθέστε τα λαχανικά, το κοτόπουλο, ρίξτε το τσίλι (προαιρετικά) και βράστε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 2 λεπτά
Ετοιμες οι ζουμερές πέννες!
Πηγή: iefimerida.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη