Η καλύτερη συνταγή για pasta με κοτόπουλο, γιατί είναι κρεμώδης και λίγο πικάντικη, αν προσθέσετε τσίλι.
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο, βιολογικό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 χρωματιστές πιπεριές
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κουτί πέννες
Αλάτι, πιπέρι και λίγο τσίλι
Εκτέλεση
Κόψτε τα στήθη σε μικρά κομμάτια και ροδίστε τα σε βαθύ τηγάνι, με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Βγάλτε το κοτόπουλο, αφήστε στην άκρη
Ψιλοκόψτε κρεμμύδια, σκόρδα, πιπεριές
Προσθέστε άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίστε καλά τις πιπεριές και το κρεμμύδι
Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα
Βάλτε τα όλα στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τις ντομάτες και τα πέννες άβραστες
Προσθέστε 2 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό κότας, αν θέλετε), σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 15 λεπτά -Προσοχή στα υγρά
Αν υπάρχουν πολλά υγρά μετά τα 15 λεπτά, αφήστε να βράσει ακόμη ένα 5λεπτο
Στο τηγάνι προσθέστε τα λαχανικά, το κοτόπουλο, ρίξτε το τσίλι (προαιρετικά) και βράστε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 2 λεπτά
Ετοιμες οι ζουμερές πέννες!
Πηγή: iefimerida.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κολοκυθόσουπα βελουτέ χωρίς κρέμα γάλακτος
- Η Γη της Ελιάς : Συλλαμβάνουν τους απαγωγείς του Ισιδώρου χωρίς να μπορούν να βρουν τον ίδιο
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παγιδεύει τον Αλέξανδρο με συμβόλαιο φωτιά
- Αμαλιάδα : «Με ζήλευε και με έσπαγε στο ξύλο» – Οι αντιφάσεις της μητέρας του Παναγιωτάκη
- Στο «Παίδων» 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ