Συνταγή για ένα πεντανόστιμο και γεμάτο αρώματα ντιπ από μανιτάρια. Αυτό το dip το φτιάχνουμε με μανιτάρια, σκόρδο, μαγιονέζα και άνηθο.
Γίνεται πεντανόστιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε με πολλούς τρόπους.Είναι μια ελαφριά πρόταση για να συνοδεύσουμε το κρασί ή την μπύρα μας σε βραδιές με φίλους. Είναι τέλειο ως ορεκτικό στο τραπέζι μας πριν το κυρίως γεύμα. Και συνήθως το σερβίρουμε με κριτσίνια, κράκερ, πατατάκια ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Ταιριάζει όμως απίθανα και με ψητά κρέατα. Πλούσιο σε γεύση και αρώματα σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας συνοδευτικά. Δοκιμάστε το, είναι σκέτη νοστιμιά!
Εκτέλεση
*Τα υλικά δεν τα μέτρησα είναι πάντα ανάλογα με την ποσότητα των μανιταριών που θα βάλετε.
Πρώτα ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε για περίπου 15 λεπτά (μπορείτε να βάλετε ότι μανιτάρια θέλετε ακόμα και κονσέρβα εγώ έβαλα φρέσκα). Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο (όσο θέλετε ανάλογα με το αν σας αρέσει ή όχι το σκόρδο) και το προσθέτουμε στα μανιτάρια. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγη μουστάρδα, λίγη μαγιονέζα, λίγο αλάτι, και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και έτοιμο.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μιχαελα Στεφανουδης
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές -συνεχής ενημέρωση
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ο μικρός Παναγιωτάκης έφυγε από στέρηση οξυγόνου – Τα νέα αποτελέσματα των ιστολογικών
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Grand Hotel Επόμενα επεισόδια: 45, 46, 47
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε