Το Πασχαλινό τραπέζι εκτός από το αρνί στη σούβλα, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι θέλει και τα ορεκτικά του. Και τι πιο νόστιμο και παραδοσιακό από Μια συνταγή για ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και πηχτό αυγολέμονο για το Πάσχα .
- αμπελοφυλλα 70 περίπου
- αλατι 1 πρέζα
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 3/4 του κιλού
- κιμάς χοίρινος 1/4 του κιλού περίπου
- κρεμμυδι 3 μεγάλα ξερά
- κρεμμυδι 1 ματσάκι φρέσκα
- άνηθος 3-4 κλωνάρια
- δυοσμος Φύλλα από 5-6 κλαράκια φρέσκου
- ρυζι 1/2 φλιτζάνι Καρολίνα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- νερό 1/2 φλιτζάνι βρύσης
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
- λεμονι Χυμό από 2
- αυγα 2
- κρόκο Κοζάνης Στην μύτη του κουταλιού
Για το αυγολέμονο
Τα ντολμαδάκια είναι μία παραδοσιακή συνταγή που στην Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία την τιμάμε δεόντως. Κυρίως στα γιορτινά τραπέζια, σαν ορεκτικό. Σήμερα λοιπόν είπαμε να σας προτείνουμε μία πεντανόστιμη συνταγή για ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και πηχτό αυγολέμονο για το Πάσχα.
Δείτε ακόμα Υπέροχο λουλούδι με ντολμαδάκια από αμπελόφυλλα και ανθούς!
Είναι μία συνταγή με σίγουρη επιτυχία, γεμάτη παράδοση και νοστιμιά, οπότε σίγουρα θα συνοδεύσει τέλεια το αρνί, το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι και τα υπόλοιπα ορεκτικά. Είναι οικονομικά και εύκολα και σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το γιορτινό σας τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα για το Πάσχα
Εκτέλεση για τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα για το Πάσχα
Αρχικά ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα. Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, τα φύλλα δυόσμου, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε νερό μέχρι να πάρουμε μία αφράτη γέμιση.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το πρώτο αμπελόφυλλο με την θαμπή μεριά του φύλλου προς τα πάνω. Απλώνουμε στο φύλλο μία μικρή ποσότητα γέμισης, τυλίγουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Δείτε ακόμα Φανταστικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι
Αραδιάζουμε τα ντολμαδάκια σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και ελαιόλαδο και σκεπάζουμε από πάνω με ένα ρηχό πιάτο και νερό, μέχρι το χείλος του πιάτου. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
Εκτέλεση για την κρέμα αυγολέμονου στα ντολμαδάκια
Διαλύουμε στο νερό βρύσης το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά. Προσθέτουμε στα αυγά το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε και 3 φλιτζάνια από τον ζεστό ζωμό που έβρασαν τα ντολμαδάκια.
Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε μία δεμένη σάλτσα και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα ντολμαδάκια. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα