Η συνταγή για ντοματόπιτα με γραβιέρα Νάξου και φέτα δεν είναι πίτα…είναι εμπειρία. Πρόκειται για μία άκρως καλοκαιρινή πίτα με πλούσιο άρωμα και γεύση ντομάτας που δημιουργεί μοναδικές αντιθέσεις με το αρσενικό Νάξου, γραβιέρα Νάξου και φέτα.
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια για πίτες
Υλικά
- ντοματίνια 1 κιλό κομμένα στη μέση
- θυμάρι 2 κλωνάρια φρέσκο
- πιπεριά 2 μικρές καυτερές
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- γραβιέρα 200 γραμμάρια Νάξου
- Αρσενικό Νάξου 200 γραμμάρια
- φέτα 100 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 πρέζα
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Είναι μία πεντανόστιμη ντοματόπιτα με γραβιέρα που αξίζει να την δοκιμάσετε κι αν βγάλετε το μπούκοβο ή τις καυτερές πιπεριές (ανάλογα τι θα διαλέξετε) μπορείτε να την δώσετε και για σχολικό κολατσιό. Είναι χορταστική, πεντανόστιμη και με πλούσιο μεσογειακό χαρακτήρα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ντοματόπιτα με γραβιέρα :
Εκτέλεση για την ντοματόπιτα με γραβιέρα
Αρχικά πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κλωνάρια από θυμάρι και βάζουμε σε σουρωτήρι το μείγμα για να βγάλει τα υγρά του για μισή ώρα περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε έπειτα στην γέμιση την γραβιέρα Νάξου, το αρσενικό Νάξου και την φέτα. Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές τριμμένες. Ανακατεύουμε. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα λαδωμένο ταψί αφού λαδώσουμε ένα ένα τα φύλλα.
Δείτε ακόμα Η γρήγορη Τυρόπιτα της παραλίας με πίτα απο σουβλάκι
Στρώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με τα άλλα μισά φύλλα τα οποία θα τα λαδώσουμε και αυτά ένα ένα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην μέση του φούρνου, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Tips για την Ντοματόπιτα με γραβιέρα
Αντί για καυτερές πιπεριές μπορούμε να βάλουμε μπούκοβο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr