Συνταγή για Ντοματοπιτάκια χωρίς φύλλο για την παραλία, τον καλοκαιρινό μεζέ ή για οποιαδήποτε άλλη περίσταση με καπνιστή πάπρικα και φέτα.
- κρεμμυδι 1 μεσαίο ξερό
- κολοκυθάκια 2 μεσαία
- σάλτσα ντομάτας 400 γραμμάρια κονκασε
- αυγα 1 μεσαίο
- φέτα 180 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- μπούκοβο 1 κουταλάκι του γλυκού
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δυοσμος Κατά βούληση φρέσκος
- βασιλικός Κατά βούληση φρέσκος
Υλικά
- ηλιέλαιο 350 γραμμάρια περίπου
Για το τηγάνισμα
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
Για το σερβίρισμα
Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς υπέροχα ντοματοπιτάκια, σκέτο γλύκισμα ιδανικά για τον μπουφέ, το ορεκτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο τραπέζι, την παραλία ή τον καλοκαιρινό μεζέ. Θα φτιάξουμε αυτά τα ντοματοπιτάκια με φέτα, καπνιστή πάπρικα, ντομάτα κονκασέ και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Εμείς δοκιμάσαμε αυτά τα ντοματοπιτάκια χωρίς φύλλο και μέσα σε μισή ώρα τα βλαστάρια μας, τα είχανε ξεπαστρέψει! Αν θέλετε λοιπόν να τα χορτάσετε με έναν νόστιμο τρόπο αυτά τα ντοματοπιτάκια θα τα λατρέψουν. Επίσης τώρα στις διακοπές, αυτά τα ντοματοπιτάκια μπορείτε να τα απολαμβάνετε ακόμη και στην παραλία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ντοματοπιτάκια χωρίς φύλλο :
Εκτέλεση για τα ντοματοπιτάκια χωρίς φύλλο
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε στο μείγμα και την σάλτσα ντομάτας κονκασέ. Προσθέτουμε το αυγό, την φέτα σπασμένη με τα χέρια μας και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το μπούκοβο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τον χοντροκομμένο δυόσμο και βασιλικό και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε το μείγμα μας με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60-90 λεπτά για να σφίξει. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και παίρνουμε το μείγμα μας κουταλιά κουταλιά και το προσθέτουμε στο καυτό λάδι.
Δείτε ακόμα Ντοματόπιτα με γραβιέρα
Τηγανίζουμε τα ντοματοπιτάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και επιπλέον καπνιστή πάπρικα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκια ντομάτα τώρα το καλοκαίρι
Η συνταγή είναι τους φίλου μας Alex Foukas
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή