Έχεις αυγά, αλεύρι & nutella (No2); Φτιάξε μπισκότα Νutellotti!
εγω εβαλα και λευκη μερεντα στην γεμιση γιατι μας αρεσει πολυ!!!!!!!
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
10 λεπτά
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Ποσότητα/μερίδες: 16
Υλικά
ΓΙΑ ΤA ΜΠΙΣΚΟΤΑ
⅔ κούπας nutella (180g)
1 μεσαίου μεγέθους αυγό
1¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150g)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
½ κούπα nutella, κρύα από το ψυγείο (135g)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με σύρμα χειρός τη nutella και το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γυαλίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στο μείγμα και να προκύψει μια απαλή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη (ή για μισή ώρα στο ψυγείο), μέχρι να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε 16 μπαλίτσες (περίπου 25g η καθεμία). Τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν λίγο στο ψήσιμο. Με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας ή με το δάχτυλό μας δημιουργούμε στο κέντρο κάθε μπαλίτσας μία κοιλότητα (προσέχουμε να μην τρυπήσουμε τον πάτο του μπισκότου), όπου θα βάλουμε τη γέμιση αφού τα ψήσουμε.
Ψήνουμε τα μπισκότα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά στη λαμαρίνα. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Γεμίζουμε την κοιλότητα των μπισκότων με nutella, χρησιμοποιώντας κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεριού ή ένα κουταλάκι. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.
Σημειώσεις
• Αν η ζύμη των μπισκότων κολλάει στα χέρια, δεν προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη (ή για μισή ώρα στο ψυγείο), μέχρι να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.
• Πριν γεμίσουμε τα μπισκότα, είναι προτιμότερο να βάλουμε τη nutella για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει.
• Η χρήση διαφορετικής πραλίνας φουντουκιού, μπορεί να διαφοροποιήσει το τελικό αποτέλεσμα εξαιτίας της διαφορετικής σύστασης
Από την αγαπημένη μου σελίδα μαγειρικής Μαμαδιστικες συνταγες της Αργυρως Π
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα