Ο γρήγορος μεζές του καλοκαιριού: Πατάτες γεμιστές στον φούρνο με τυριά και λιαστή ντομάτα. Συνταγή για πατάτες γεμιστές φούρνου με τυριά και λιαστή .Πατάτες γεμιστές ψητές στον φούρνο με τυρί κρέμα, γκούντα και λιαστή ντομάτα για ορεκτικό.
- πατατες 6
Υλικά
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- φέτα 200 γραμμάρια
- γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένη
- λιαστές ντομάτες 5-6 ψιλοκομμένες
- μαιντανος 150 γραμμάρια ψιλοκομμένο
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι 1 τσιμπιά
Για την γέμιση
Οι γεμιστές πατάτες που ψήνονται είτε στον φούρνο είτε στο τζάκι σε αλουμινόχαρτο είναι το καλύτερο ορεκτικό και ο πιο νόστιμος μεζές. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις πατάτες σας, δημιουργώντας ένα λαχταριστό ορεκτικό για τα Χριστούγεννα, την Τσικνοπέμπτη και κάθε μπουφέ ή τραπέζι.
Πατάτες γεμιστές στον φούρνο με τυριά ,λιαστή ντομάτα και γκούντα. Είναι πεντανόστιμες και λαχταριστές και αποτελούν πανδαισία χρωμάτων αλλά και αντιθέσεων. Συνοδεύουν υπέροχα τα κρεατικά σας ενώ είναι και φοβερός μεζές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Πατάτες γεμιστές στον φούρνο με τυριά και λιαστή ντομάτα
Εκτέλεση για τις Πατάτες γεμιστές στον φούρνο με τυριά και λιαστή ντομάτα
Αρχικά πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να γίνουν χλιαρές. Κόβουμε ένα κομμάτι και αδειάζουμε την ψίχα της πατάτας σε ένα μπολ. Τις βάζουμε σε ένα σε ένα ταψί και βάζουμε ελαιόλαδο μέσα και γύρω γύρω.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα της πατάτας και τις πατάμε με ένα πιρούνι. Επίσης προσθέτουμε την φέτα την οποία την έχουμε πατήσει και αυτή με πιρούνι, το τυρί κρέμα, την γκούντα τριμμένη, τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομμάτια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε επίσης αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Πατάτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί εύκολες και νόστιμες!!
Γεμίζουμε τις κούφιες πατάτες με το μείγμα με τα τυριά και πάνω από τις πατάτες βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγη επιπλέον γκούντα τριμμένη. Ψήνουμε τις πατάτες στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr