Όλες κάποια στιγμή ,έχουμε σπαζοκεφαλιάσει …για το τι θα φτιάξουμε στο παιδικό πάρτι!!!!Συγκέντρωσα λοιπόν μερικές από τις καλύτερες συνταγές και σας τις παρουσιάζω!!!!!Όλες οι συνταγές που θα δείτε,είναι δοκιμασμένες από πιτσιρίκια και έχουν στεφτεί από μας με το τίτλο…. Ο καλύτερος μπουφές για πιτσιρίκια!!!! ΧΙΧΙΧΧΙΧΙ
Αλμυρό κέικ!!!!υπέροχο!!!
κόβεται σε κομμάτια και μπορείτε να το φτιάξετε από τη προηγούμενη μέρα.εγώ σας προτείνω μία συνταγή,αλλά μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε κάποια.
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι φαρίνα
250 γρ. βούτυρο
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. τυρί φέτα
5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
250 γρ. γιαούρτι
1 κουταλια της σουπας κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζανιού καρότα σε κυβακια
1/2 >> αρακά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κυβακια
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
Δείτε ακόμα :Μπουφές σε παιδικό πάρτι: 11+1 πρωτότυπες λιχουδιές που θα εντυπωσιάσουν!
EΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει τα λαχανικά μας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, τα τυριά, τη γαλοπούλα,τα λαχανικά ,τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε το αλμυρό μιγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 Λεπτά!
Kρύα wrap κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού!!
αραβική πίτα (κατά προτίμηση, ολικής άλεσης)
1 μπολ βραστό κοτόπουλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα)
φέτεςκαπνιστή γαλοπούλα και τυρί μειωμένων λιπαρών
6-8 ντοματάκια
Μια χούφτα ρόκα ή τρυφερά φύλλα σπανάκι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιά ξίδι
Ψιλοκομμένο αγγούρι, άνηθο και δυόσμο
Εκτέλεση
Φτιάξτε τη σάλτσα γιαουρτιού: Χτυπήστε καλά με το χέρι το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αγγούρι. Στο τέλος, προσθέστε τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο, τα ντοματάκια κομμένα σε φέτες και τη ρόκα ή το σπανάκι. Ζεστάνετε ελάχιστα την αραβική πίτα σε φούρνο μικροκυμάτων για να τυλίγεται καλύτερα και απλώστε επάνω μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα, μια φέτα τυρί και μια κουταλιά από τη σάλτσα γιαουρτιού με το κοτόπουλο. Τυλίξτε καλά (χωρίς να πιέζετε πολύ για να μη φύγουν τα υλικά) και τοποθετήστε στο ψυγείο. Σερβίρετε, την πίτα κομμένη σε χοντρές φέτες.
Αντί για τα κλασσικά τυροπιτακια,μπορείτε να φτιάξετε Muffins Καλαμποκιού με Τυρί Φέτα .Υπεροχα!!Τη συνταγή τη βρήκα ΕΔΩ
1 κούπα γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
3/4 της κούπας τυρί φέτα τριμμένο με τα δάχτυλα
1 κούπα καλαμποκάλευρο (πολέντα)
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 της κούπας ζάχαρη (έβαλα 40 γρ)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
40 ml ελαιόλαδο αυγό
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Βάζουμε μέσα στο γάλα το κουταλάκι ξύδι και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο λίγο ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και περνάμε με αυτό το σκεύος για τα μαφινάκια, να λαδώσουμε τις θήκες.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το λευκό και το ολικής, την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το προσθέτουμε κ αυτό μέσα στο γάλα και όλο μαζί το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αλεύρια μας. Ανακατεύουμε καλά με δάρτη.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα στην θήκη του muffin, προσθέτουμε από πάνω μερικά τρίμματα φέτας και συμπληρώνουμε με ακόμη ένα κουταλάκι από το μείγμα. Συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα μαφινάκια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο σκεύος και μετά τα ξεφορμαρουμε.
ΠΙΤΣΑΑΑΑΑΑ!!!!!!! Με πανεύκολη ζύμη από τη μαμά Χριστιάνα!
Πανεύκολη ζύμη για πίτσα:
2 κούπες αλεύρι
1κ.τσ. ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
½ κ.τσ. αλάτι
5 κ.σ. λάδι
λίγο νερό
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 5 κ.σ. από το αλεύρι,με την ζάχαρη και την μαγεία προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό.Το αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά!Ζυμώνουμε και ανοίγουμε το φύλλο με πλάστη!Λαδώνουμε την λαμαρίνα και γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας!!!Τυρί,μπέικον,μανιτάρια,πιπεριές κλπ!!! Ψήνουμε για 15΄στους 220-240 ή στον αέρα!!!
Κοτόπιτα μούρλια από τη μαμά Λένα!!!!
2 φύλλα σφολιάτας
1 κιλό στήθος στήθος κοτόπουλου
1 κούπα Gouda
1 κούπα πεκορίνο
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι (Λίγο)
Πιπέρι
λίγο βούτυρο
σουσάμι
Για τη μπεσαμέλ
600 ml γάλα
3 κ.σ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. κορν-φλάουρ
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το μαδάμε.Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , προσθέτουμε τις πιπεριές το μπέικον και τα αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ,μαζί με το κοτόπουλο,τα τυριά , το αλάτι, το πιπέρι,τον άνηθο.
Χτυπάμε τα 2 αυγά . Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στη κρέμα γάλακτος.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος με το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να να πήξει .
Μόλις πήξει , κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το μείγμα από το κοτόπουλο.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι,τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας,απλώνουμε πάνω τη γέμιση να πάει παντού,και σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας που μας έμεινε.πατάμε με το πιρούνι της άκρες να κλείσει καλά. Αλείφουμε τη σφολιάτα μας με λίγο αυγό και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το σουσάμι
Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς
Φωλίτσες ψωμιού….
Μια πεντανοστιμη ιδέα που θα ξετρελάνει!!!
Παίρνετε μικρά καρβελακια,και αδειαζετε την ψίχα…
Γεμίζετε τα καρβελακια με υλικά της αρεσκείας σας π.χ.τυρια,αλλαντικά,πούρε πατάτας ακόμα και με τσιγαρισμένο κιμά…
Προσθέτετε κρέμα γάλακτος και στο τελείωμα τυρι τριμμένο…
Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ξεροψηθεί το ψωμάκι…
Η χωριατικη σαλατα αλλιως!!!!Τη συνταγή τη βρήκαμε ΕΔΩ
ΥΛΙΚΑ:Για 8 σουβλάκια
8 ντοματίνια
1 αγγούρι
2 πράσινες πιπεριές
200 γρ. φέτα
80 ml ελαιόλαδο
25 ml ξύδι βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
2-3 πίτες για σουβλάκι
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
καλαμάκια για σουβλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πάπρικα και τις ψήνουμε στη τοστιέρα για λίγο (δεν θέλουμε να παραψηθούν για να μη σπάνε). Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το αγγούρι και τη φέτα σε κύβους 1 1/2 εκ. και τις πιπεριές σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους με τα ντοματίνια και το αγγούρι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Περνάμε τα υλικά σε καλαμάκια για σουβλάκι εναλλάξ, προσθέτοντας ανά 3 υλικά και κομμάτια ψημένης πίτας. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Ατομικα παστιτσάκια μούρλια!!!!! Τη συνταγή τη βρήκα ΕΔΩ
1/2 πακέτο μακαρόνια κοφτάκι (το μισό κοφτό)
32 σφολιατάκια
Για τον κιμά:
1/2 κιλού κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
2 κ.σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό περίπου
Για την μπεσαμέλ:
3 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη
1 κούπα αλεύρι
1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
2 αβγά
μια χούφτα τυρί κίτρινο μαλακό
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμένο
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε τα σφολιατάκια σε θήκες για ατομικά κέικ.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Για τον κιμά:
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε ακόμα κανένα πεντάλεπτο μέχρι να βγάλει ο κιμάς τα υγρά του.
Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να βράσει ο κιμάς.
Για την μπεσαμέλ:
Βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Πριν ζεσταθέι το γάλα ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθούν.
Ρίχνουμε το μασχοκάρυδο και το τυρί κι ανακατεύουμε μεχρι να πήξει.
Αφού ειναι όλα έτοιμα, βάζουμε μέσα στα σφολιατάκια μας 1 κ.σ. μακαρόνια, 1 κ.σ. κιμά και, 1 κ.σ. μπεσαμέλ και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω.
Παίρνουμε /μια βάση (εάν δεν έχετε μη σκάτε!!!!κόψτε ένα λάχανο στη μέση)Τη τυλίγεται με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια Παίρνεται κεφτεδάκια .σνιτσελάκια μικρά,τυράκι κλπ κλπ βάζετε τα υλικά σε ξυλάκι από σουβλάκι,τρυπάτε περιμετρικά …και βουαλά!!!!!
Σαλάτα Εκπλήξη!!!!! Τη συνταγή τη βρήκα ΕΔΩ
ΥΛΙΚΑ
4 κρέπες
1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγο αλάτι
λίγο ξύδι
1/2 κούπα τριμμένο τυρί – κατά προτίμηση κεφαλογραβιέρα Κρήτης-.
4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
κέτσαπ
Διακόσμηση
ψιλοκομμένο σε κυβάκια χρωματιστές πιπεριές και ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε , καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα ψιλοκοβουμε , προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο ξύδι, και περιμένουν στην άκρη.
Τρίβουμε το τυρί (εγώ βάζω κεφαλογραβιέρα Κρήτης και συμπληρώνω και λίγο καπνιστό ρεγκάτο) και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
Φτιάχνουμε τις κρέπες και περιμένουν στην άκρη.
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι την κέτσαπ να πάρει χρώμα και να γίνει ρόζ, το ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη να περιμένει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε μια κρέπα, την αλείφουμε με λίγο απ’ το μίγμα μαγιονέζας γιαούρτι κέτσαπ.
Βάζουμε επάνω της το ψιλοκομμένο μαρούλι .
Τοποθετούμε άλλη μία κρέπα και την αλείφουμε πάλι με το μίγμα μας.
Συμπληρώνουμε από πάνω το τυρί και το ζαμπόν.
Βάζουμε τώρα και την τέταρτη κρέπα και αλείφουμε με το μίγμα μας όλη την επιφάνεια της κρέπας καλά.
Διακοσμούμε με ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, μαϊντανό .
Μακαρόνια πολύχρωμα!!!!!!!Τη συνταγη την βρήκα ΕΔΩ
Υλικά:
Ζυμαρικό της επιλογής σας
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
1.Πάρτε σακουλάκια τροφίμων τόσα όσα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που θα χρησιμοποιήσετε!
2.Βάλτε στο κάθε σακουλάκι ένα διαφορετικό χρώμα και μέσα προσθέστε λίγα λίγα τα μακαρόνια.
3.Κλείστε το σακουλάκι και ανακινήστε καλά μέχρι να πάει παντού το χρώμα.
4.Ξεπλύνετε τα ζυμαρικά σας ένα ένα χρώμα και είναι έτοιμα!
Βγάλτε τα από τα σακουλάκια και σερβίρετε!!
Πολύχρωμες τηγανίτες…
Υλικά
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 βανίλια
1 μπέικιν
2 κούπες αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
Έπειτα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένας χυλός λίγο πηκτός.
Χωρίζουμε τον χυλό σε μπολάκια και προσθέτουμε σε κάθε ένα από αυτά λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το χρώμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το χυλό με ένα κουτάλι το οποίο προηγουμένως το έχουμε βουτήξει σε λάδι για να μην κολλάει η ζύμη.
Κέικ ‘έκπληξη!!!!
τι μπορούμε να φτιάξουμε με τα αγαπημένα ζελεδακια των παιδιών?Μια καταπληκτική ιδέα για παιδικό πάρτι!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή