Ο μεζές του καλοκαιριού: Πιπεριές γεμιστές με φέτα. Από μικροί είχαμε μία αδυναμία στις γεμιστές πιπεριές. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοίμασε για εμάς το πιο καλοκαιρινό ορεκτικό. Πιπεριές γεμιστές με φέτα, γραβιέρα και μυρωδικά. Αυτές οι πιπεριές γεμιστές με φέτα είναι πεντανόστιμες, πανεύκολες και είναι τόσο μαμαδίστικες που θα τις λατρέψουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι.
- πιπεριά Φλωρίνης 5
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια
- γραβιέρα 70 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- ελαιολαδο Λίγο
- σκορδο 1 σκελίδα
- μαιντανος Κατά βούληση ψιλοκομμένος
- δυοσμος 4-5 φύλλα
- ρίγανη Κατά βούληση
- ντοματα 1 μέτρια
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- μπαλσάμικο Κατά βούληση κρέμα
- μαιντανος Κατά βούληση
Για το γαρνίρισμα
Η εμφάνιση είναι τέλεια οπότε μπορείτε να τις φτιάξετε και σε επίσημο τραπέζι ή μπουφέ. Όμως έχει μία παραδοσιακή ελληνική γεύση από φέτα, πιπεριά και γραβιέρα που δεν θα σας κάνει να αντισταθείτε. Είστε έτοιμοι να φάτε καλά και σήμερα;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον μεζέ του καλοκαιριού: Πιπεριές γεμιστές με φέτα
Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 5
INGREDIENTS
5 red peppers
400 g Greek feta cheese
70 g gruyere cheese
200 g yoghurt
1 medium tomato
A little olive oil
1 garlic clove
Pepper
4-5 spearmint leaves
Parsley
Oregano
———————————————
Balsamic vinegar cream
Parsley
GERMAN
ZUTATEN
5 rote Paprika
400 g griechischer Feta-Käse
70 g Greyerzer Käse
200 g Joghurt
1 mittelgroße Tomate
Ein wenig Olivenöl
1 Knoblauchzehe
Pfeffer
4-5 Blätter der grünen Minze
Petersilie
Oregano
———————————————
Balsamico-Creme
Petersilie
Εκτέλεση για τον μεζέ του καλοκαιριού: Πιπεριές γεμιστές με φέτα
Παίρνουμε τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβουμε πρώτα οριζόντια και έπειτα κάθετα σε όλο το μήκος για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τα σπόρια. Σε ένα μπολ σπάμε το τυρί φέτα ,τρίβουμε την γραβιέρα και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας τα πολύ καλά όλα τα υλικά.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια μία μέτρια ντομάτα και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Πολτοποιούμε το σκόρδο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Αλείφουμε τις πιπεριές με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 200 c.
Δείτε ακόμα Γεμιστές πιπεριές με μπέικον και τυρί
Σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικου και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ‘χετε δοκιμάσει!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024