Συνταγή για κοτόπουλο ογκραντέν με πατάτες κι άλλα λαχανικά, αλλά και μία άκρως επιτυχημένη σπιτική μπεσαμέλ σαν σουφλέ που είναι η ιδανική γιατί όταν κρυώσει, δεν κοκκαλώνει και παραμένει κρεμώδης.
Από τη φίλη μας Fotini Gatzi.
- κοτόπουλο 1 φιλέτο στήθος
- λαχανο 1/2
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- κρεμμυδι 2 ξερά
- πατατες 4
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 250 ml περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το πανάρισμα της πατάτας
- Γάλα φρέσκο 700 ml
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας
- κασέρι 1 χούφτα τριμμένο
- μοσχοκάρυδο 1-2 πρέζες
Για τη μπεσαμέλ
- κασέρι 1-2 χούφτες τριμμένο
Για το πασπάλισμα
Ογκραντέν κοτόπουλο
Συνήθως το ογκραντέν φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος και τυριά που λιώνουν. Όμως τα τυριά που λιώνουν τρώγονται μόνο ζεστά αφού μόλις κυρώσουν, κοκαλώνουν και σε πολλούς αυτό δεν αρέσει. Αν λοιπόν σας…ξενερώνει κι εσάς αυτό, τότε δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μπεσαμέλ και θα μας θυμηθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ογκραντέν κοτόπουλο με λαχανικά και μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για το ογκραντέν κοτόπουλο με λαχανικά και μπεσαμέλ
Αρχικά παίρνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Επίσης κόβουμε το λάχανο όπως όταν φτιάχνουμε λαχανοσαλάτα. Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα για το πανάρισμα της πατάτας με το αλάτι και την πάπρικα και βρέχουμε στο μείγμα τις πατάτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει λευκό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το λάχανο και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε από την φωτιά το σκεύος και φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Πιο συγκεκριμένα σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και το κορν φλάουρ, μόλις το γάλα ζεσταθεί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Πένες φούρνου με μανιτάρια
Προσθέτουμε το βιτάμ, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε πρώτα τις πατάτες και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Από πάνω βάζουμε το μείγμα του κοτόπουλο και το στρώνουμε ελαφρώς.
Από πάνω βάζουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένο κασέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα