Close

Ογκρατέν λαχανικών με κιμά! Δείτε την συνταγή που λιώνει στο στόμα

Ογκρατέν λαχανικών με κιμά! Δείτε την συνταγή  που λιώνει στο στόμα

Σε όλους αρέσει το ογκρατέν! Είναι ένα φαγητό που υπάρχει σε πολλές παραλλαγές και όλες του είναι τόσο μα τόσο νόστιμες! Αυτή η παραλλαγή ογκρατέν, είναι ένα συνδυασμός λαχανικών και κιμά!

Ένα πεντανόστιμο ογκρατέν που λιώνει στο στόμα λοιπόν είναι η σημερινή μας συνταγή. Με λαχανικά και κιμά έτσι ώστε να είναι απολαυστικό και να το αγαπήσει όλη η οικογένεια. Επίσης το συγκεκριμένο ογκρατέν, μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή να φάει το παιδί λαχανικά. Δείτε την συνταγή παρακάτω:

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα μπολ και εκεί ζυμώνουμε τον κιμά, μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και την πάπρικα. Τρίβουμε στη συνέχεια στην χοντρή πλευρά του τρίφτη το κολοκυθάκι. Το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και ανακατεύουμε.

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για πατάτες ογκρατεν με κρέμα γάλακτος & αλλαντικά απο τη Γκολφω Νικολού

Ογκρατέν λαχανικών με κιμά! Δείτε την συνταγή που λιώνει στο στόμα

Προσθέτουμε μέσα στο κολοκύθι την ντομάτα, το καρότο, το 1/2 πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι. Λαδώνουμε το πυρέξ με το λάδι της επιλογής μας και φτιάχνουμε στην βάση του μια στρώση με όλο τον κιμά. Πάνω από τον κιμά βάζουμε το μείγμα λαχανικών.

Ογκρατέν λαχανικών με κιμά! Δείτε την συνταγή που λιώνει στο στόμα

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά μας. Έπειτα, απλώνουμε τις φέτες ντομάτας και ψήνουμε το φαγητό μας για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο τυρί.

Ογκρατέν λαχανικών με κιμά! Δείτε την συνταγή που λιώνει στο στόμα

Ξαναψήνουμε για άλλα πέντε λεπτά έτσι ώστε να λιώσει το τυρί. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη!

Ογκρατέν λαχανικών με κιμά! Δείτε την συνταγή που λιώνει στο στόμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr