Close

Ογκρατέν με τορτελίνια στο πήλινο

Ογκρατέν-με τορτελίνια-στο πήλινο-συνταγή-

Συνταγή για ογκρατέν ζυμαρικών με τορτελίνια, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και γκούντα στο πήλινο, σαν της πιτσαρίας. Η συνταγή είναι άκρως πετυχημένη και μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το ογκρατέν με σπιτική πίτσα. Από τη φίλη μας Georgia Antonopoulou.

 

Πατάτες ογκρατέν με ντομάτα και μπεσαμέλ

 

Οι μακαρονάδες που είναι ψημένες στο πήλινο είναι πιο νόστιμες, διότι ψήνονται πιο αργά και οι γεύσεις τους είναι αυθεντικές και πλούσιες. Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα ογκρατέν ζυμαρικών με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά, τα τορτελίνια, κρέμα γάλακτος και πλούσια τυριά που λιώνουν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ογκρατέν με τορτελίνια στο πήλινο:

Ογκρατέν-με τορτελίνια-στο πήλινο-συνταγή-

 

Εκτέλεση για το ογκρατέν με τορτελίνια στο πήλινο

Αρχικά βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό, για 10 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν στην άκρη. Βάζουμε τα τορτελίνια σε πήλινα δοχεία και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Ογκρατέν-με τορτελίνια-στο πήλινο-συνταγή-

Τα ανακατεύουμε για να λαδωθούν και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, το οποίο προηγουμένως το είχαμε σοτάρει στο τηγάνι, για να φύγει όλο το λίπος του.

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα στο νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και περιχύνουμε το πυρέξ με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και κάνουμε μία στρώση τριμμένου γκούντα και τριμμένης παρμεζάνα.

Ογκρατέν-με τορτελίνια-στο πήλινο-συνταγή-

Σουφλέ με τορτελίνια σαν πίτσα

 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μία παχιά σάλτσα μαζί με την κρέμα.

Ογκρατέν-με τορτελίνια-στο πήλινο-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr