Συνταγή για ογκρατέν ζυμαρικών με μοτσαρέλα, πιπεριές, πάριζα και μανιτάρια, με γεύση πίτσας που μπορεί να σταθεί σαν κυρίως γεύμα αλλά και για να συνοδεύσει, ψητό κρέας ή σπιτική πίτσα.
Από τη φίλη μας Γιώργος-Σοφία Φρόνιμος-Φωτεινάκη.
Πατάτες ογκρατέν με ντομάτα και μπεσαμέλ
Δεν μπορούμε να πούμε όχι σε κανένα ογκρατέν ή σουφλέ ζυμαρικών. Πόσο μάλλον όταν το ογκρατέν έχει γεύση πίτσα. Αν ψάχνετε ένα υπέροχο μεσημεριανό ή κάτι σπέσιαλ να συνοδεύσετε το κρέας σας, τη μακαρονάδα σας ή ακόμη και τη σπιτική πίτσα, αυτό το ογκρατέν είναι για εσάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ογκρατέν σαν πίτσα:
Εκτέλεση για το ογκρατέν σαν πίτσα
Πένες ριγκάτι στο φούρνο
Σε ένα ταψί προσθέτουμε τις πένες ωμές, το φρέσκο γάλα, τα αυγά χτυπημένα, τη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε ροδέλες, το παριζάκι σε κύβους και τη τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πιει το φαγητό το γάλα του και να πάρει χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια