Οι φανταστικές σοκολατομπάρες της Σταυρούλας Καιτατζη!
Τι χρειαζόμαστε:
Βάση
100 γρ. βούτυρο ανάλατο – σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο άγλυκο
1 μεγάλο αυγό – ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
200 γρ. μπισκότα Digestive (αλεσμένα)
50 γρ. καρύδια χοντραλεσμένα
Γέμιση
60 γρ. βούτυρο ανάλατο – σε θερμοκρασία δωματίου
2-3 κουταλιές σούπας γάλα
2 κουταλιές σούπας κούσταρ πάουντερ (custard powder) με άρωμα βανίλιας
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
230 γρ. ζάχαρη άχνη
Επικάλυψη
115 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο
65 γρ. ινδοκάρυδο
Βάση: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, τα αλεσμένα μπισκότα και τα χοντροαλεσμένα καρύδια.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τη βάση με τα δάχτυλά μας να πάει παντού ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε καλά.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε τη γέμιση με μια σπάτουλα. Ξανασκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο. Απλώνουμε με σπάτουλα πάνω από τη γέμιση και στολίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα