Συνταγή για παραδοσιακά αφράτα μπισκότα με ινδοκάρυδο και κεράσι, σαν αυτά που έφτιαχναν ή μας κερνούσαν οι γιαγιάδες μας. Επαγγελματική και εύκολη συνταγή από τον Γιώργο Ζώλη για σπιτικές καρύδες καλύτερες και από του φούρνου.
- αυγα 5
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- ινδοκαρυδο 230 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 50 γραμμάρια
- βανίλια 1 κάψουλα
- αλατι 1 τσιμπιά
Υλικά
- κερασια 20-25 γλασέ
Για το στόλισμα
Όταν ήμασταν μικρά η γιαγιά μας, μας κερνούσε ή έφτιαχνε με τα χεράκια της (ανάλογα τον χρόνο που είχε) κάτι αφράτα μπισκότα με κεράσι και ινδοκάρυδο. Τα έλεγε καρύδες και παλιότερα υπήρχαν σε κάθε φούρνο και ζαχαροπλαστείο και ήταν το κορυφαίο κέρασμα ή το κατάλληλο γλυκάκι για να συνοδεύσεις τον καφέ σου.
Η συνταγή της γιαγιάς για κουλουράκια
Πέρασαν τα χρόνια και οι νέοι δεν προτιμούν ιδιαίτερα τις καρύδες. Εμείς όμως θα επαναφέρουμε αυτή την παιδική ανάμνηση μέσα από την επαγγελματική συνταγή του Γιώργου Ζώλη για σπιτικές, αφράτες καρύδες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις καρύδες της γιαγιάς:
Recipe ingredients
5 eggs
250g of sugar
230g Indian coconut
50g of butter
50g of self-rising flour
1 vanilla pod
1 pinch of salt
Cherries for decoration
Bake resistance at 180 degrees for 15-17 minutes
Εκτέλεση για τις καρύδες της γιαγιάς
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αυγά, το βούτυρο και την ζάχαρη. Ανάβουμε την φωτιά σε σιγανή θερμοκρασία και ανακατεύουμε διαρκώς το μείγμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί. Σβήνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Επίσης προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και 50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία δεμένη ζύμη. Βάζουμε την ζύμη σε μία σακούλα κορνέ με 18αρα μύτη.
Κουλουράκια ελαιόλαδου με σουσάμι για κολατσιό στο σχολείο
Στρώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου λαδόκολλα και με το κορνέ φτιάχνουμε ροζέτες 5 πόντων με απόσταση μεταξύ τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Στολίζουμε με κερασάκια και ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Tips για τις καρύδες της γιαγιάς
Μπορούμε να δώσουμε σχήμα και με κουτάλια της σούπας. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει αναλυτικά στο βίντεο παρακάτω.
Δείτε στο βίντεο παρακάτω την εκτέλεση:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr