Συνταγή για λαγάνες αφράτες μέσα και τραγανές σα κουλούρι, χωρίς ζύμωμα και χωρίς πολλές ώρες για την Καθαρά Δευτέρα. Μία συνταγή του Γιώργου Ζώλη με σίγουρη επιτυχία.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 8 γραμμάρια (1 φακελάκι)
- ζαχαρη 20 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού (8 γραμμάρια)
- ελαιολαδο 20 ml
- νερό 350 ml χλιαρό
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
Για τον πάγκο
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Συνταγή για σπιτική λαγάνα
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν μπορεί να λείπει από το σαρακοστιανό μας τραπέζι η καθιερωμένη και αγαπημένη λαγάνα. Φέτος λοιπόν θα σας δείξουμε μία μοναδική συνταγή για λαγάνες από τον Γιώργο Ζώλη με σίγουρη επιτυχία, χωρίς ζύμωμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις λαγάνες του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
500g flour + 50g for the counter
1 sachet of dry yeast (8g)
20g of sugar
1kg (8g) salt
20g of olive oil
350g warm water
Topping
1 glass of warm water
1 tbsp of sugar
sesame seeds for sprinkling
bake 180 resistances for 25-30 minutes
Εκτέλεση για τις λαγάνες του Γιώργου Ζώλη
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος. Αφού διπλασιαστεί η ζύμη διαλύουμε στο νερό για το άλειμμα την ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα στην άκρη. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε εκεί την ζύμη. Την ξεφουσκώνουμε και την διπλώνουμε.
Έπειτα ξεκινάμε να την δουλεύουμε με τα χέρια μας. Πλέον έχουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε λίγο τη κάθε λαγάνα στην αρχή κι έπειτα τις διορθώνουμε όσο χρειάζεται και δίνουμε σχήμα.
Λαγάνα σε σχήμα φύλλου
Τις ακουμπάμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις αλείφουμε με το νερό και την ζάχαρη. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για να προθερμαθεί. Όσο περιμένουμε να ζεσταθεί ο φούρνος, σκεπάζουμε τις λαγάνες με μία πετσέτα.
Αφού ο φούρνος είναι έτοιμος, πιέζουμε τις λαγάνες με τα δάχτυλά μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά. Έτοιμες!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15