Ναι το παστιτσιο εγινε ολοστρογγυλη τραγανη μπουκια
και θα ξετρελανει μικρους και μεγαλους.
- μακαρονια 230 γρ.κοφτο
- φρυγανιά 5 κ.σουπας τριμμένη
- γκούντα 50 γρ.τριμμενη
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ.
- κρεμμυδι 1 τριμμένο
- σκορδο 2 σκ. λιωμενες
- πελτές ντομάτας 1 κ.σουπας
- κρασι 50 ml κόκκινο
- ελαιολαδο
- κανελά
- μπαχάρι 1 πρεζα τριμμενο
- ζαχαρη 1 πρεζα
- πιπέρι
Υλικά
- βουτυρο 50 γρ.
- αλευρι 2 κ.σουπας
- γάλα 250 ml
- γκούντα 200 γρ.τυρι τριμμενο
- αλατι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- αλευρι
- αυγα 2 χτυπημενα
- φρυγανιά τριμμενη
- καλαμποκέλαιο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Ιδανικες μπουκιτσες και για το καθημερινο τραπεζι,τον μπουφε,παρτυ γενεθλιων, εορταστικα τραπεζια.
Απολαυστε τις!!!
Εκτέλεση
Εχουμε βρασει τα ζυμαρικα μας τα εχουμε σουρωσει και τα εχουμε σε λεκανη σε μια ακρη να περιμενουν.
Βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε κατσαρολιτσα να ζεσταθει και σωταρουμε τον κιμα
μεχρι να αλλαξει χρωμα.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι.
Σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ
και προσθετουμε την παστα.
Ανακατευουμε καλα,προσθετουμε ολα τα μυρωδικα μας,
Δείτε ακόμα: Παστίτσιο με ζαμπόν και λαχανικά
και σε μετρια φωτια το αφηνουμε για ενα δεκαλεπτο με τεταρτο το πολυ
να βρασει μεχρι να ειναι εντελως στεγος απο υγρα,και αφαιρουμε απο την φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.
Σε αλλη κατσαρολιτσα βαζουμε το βουτυρο να λιωσει,
προσθετουμε το αλευρι
και ανακατευουμε καλα να ψηθει λιγο το αλευρι μας.
Προσθετουμε το γαλα
και ανακατευουμε μεχρι να δεσει η μπεσαμελ.
Δείτε ακόμα: Απολαυστικές Παστουρμαδόπιτες !
Αφαιρουμε απο την φωτια,προσθετουμε το τυρι,αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο
και ανακατευουμε να ομογενοποιηθει η μπεσαμελ μας.
Τωρα ριχνουμε τον κιμα επανω στα ζυμαρικα,
ανακατευουμε
την τριμμενη φρυγανια και το τυρι.
Ανακατευουμε παρα πολυ καλα σκεπαζουμε με σελοφαν το υλικο μας και το αφηνουμε στην συντηρηση του ψυγειου μας για μια ωρα.
Με κουταλι σουπας η’κουταλι του παγωτου για στρογγυλο σχημα παιρνουμε κουταλια κουταλια,την περναμε πρωτα
απο το αλευρι,
μετα στο αυγο
Εχουμε ζεστανει καλα μπολικο καλαμποκελαιο στην φριτεζα μας,η’σε κατσαρολα και ριχνουμε στο διχτυ της φριτεζας
λιγες λιγες μπουκιτσες και τις τηγανιζουμε για εναμιση λεπτο
μεχρι να παρουν χρωμα απο ολες τις μεριες.
Τις στραγγιζουμε καλα απο το λαδι
Εχουμε ζεστανει καλα μπολικο καλαμποκελαιο στην φριτεζα μας,η’σε κατσαρολα και ριχνουμε στο διχτυ της φριτεζας
λιγες λιγες μπουκιτσες και τις τηγανιζουμε για εναμιση λεπτο
μεχρι να παρουν χρωμα απο ολες τις μεριες.
Τις στραγγιζουμε καλα απο το λαδι
τις βγαζουμε σε πιατελα και σερβιρουμε με σαλατα εποχης.
Τρωγονται ευχαριστα το ιδιο και κρυες.
Πηγή: syntagestisgogos
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024