Όλα τα μυστικά για το πιο ζουμερό ψητό κοτόπουλο. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για το πιο ζουμερό κοτόπουλο σούβλας.
- κοτόπουλο 2 κιλά ολόκληρο
Υλικά
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας
- κουρκουμας 1 κουταλιά της σούπας
- πιπέρι 1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
- σκορδο 1/2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
- κρεμμυδι 1/2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
Για το μείγμα μπαχαρικών
- κεφαλοτύρι Μπόλικο
- λεμονι Κατά βούληση χυμός
Για το σερβίρισμα
- δενδρολίβανο 1 ματσάκι
- λεμονι Μισό
- σκορδο 1 κεφάλι
Για το ψήσιμο
Σε όλους αρέσει το κοτόπουλο σούβλας όμως μερικές φορές μας βγαίνει πολύ στεγνό. Ειδικά στους ανθρώπους που δεν αρέσει ιδιαίτερα το ψαχνό κρέας, αυτό μπορεί και να τους χαλάσει το γεύμα. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης λοιπόν μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για το πιο ζουμερό ψητό κοτόπουλο στην σούβλα.
Αλειμμένο με μουστάρδα, βούτυρο ακόμη και μέσα από την πέτσα και ένα πεντανόστιμο σπιτικό μείγμα μπαχαρικών, αυτό το κοτόπουλο σούβλας είναι σκέτη κόλαση. Ιδανικό για την Τσικνοπέμπτη αλλά και κάθε γιορτινή ή μη περίσταση του σπιτιού σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ζουμερό ψητό κοτόπουλο:
Εκτέλεση για το ζουμερό ψητό κοτόπουλο
Αρχικά αλείφουμε το κοτόπουλο με την μουστάρδα παντού. Στην συνέχεια αλείφουμε το κοτόπουλο με το βούτυρο, στο στήθος, κάτω από την πέτσα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το σκόρδο σε σκόνη και το κρεμμύδι σε σκόνη.
Αφού το μείγμα μπαχαρικών είναι έτοιμο αλείφουμε το κοτόπουλο παντού με το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μπαχαρικών και κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου. Παίρνουμε ένα ανοξείδωτο μίας χρήσης και βάζουμε μέσα το δεντρολίβανο, το λεμόνι κομμένο στα δύο και το κεφάλι σκόρδου κομμένο στα δύο.
Γεμίζουμε το σκεύος μέχρι την μέση σχεδόν και το βάζουμε στο κάτω μέρος του φούρνου. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στην σούβλα και 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο για να κάνει κρούστα.
Δείτε ακόμα Χανιώτικο Κοτόπουλο τσιγαριαστό
Για να είναι ζουμερό η θερμοκρασία στο πιο χοντρό του σημείο θα πρέπει να είναι 75-80 βαθμούς Κελσίου. Αφού το κοτόπουλο είναι έτοιμο το ανοίγουμε στην μέση με ένα μαχαίρι και το γεμίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και χυμό λεμονιού.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή