Close
ατομικά-σαραγλί-συνταγή-

Συνταγή για Παραδοσιακά, σιροπιασμένα ατομικά σαραγλί με τραγανό φύλλο και μοσχομυριστό σιρόπι που θα σας ξετρελάνουν. Ιδανικά σιροπιαστά ονειρεμένα γλυκάκια για γιορτές και όχι μόνο!

    Για το φύλλο

  • βουτυρο 300 γραμμάρια λιωμένο

Ακολουθεί βιωματική ιστορία γιατί μόνο βιωματικά μπορώ να περιγράψω την συγκεκριμένη συνταγή. Παρόλο που ανήκω σε αυτό το 1% του πληθυσμού στην Ελλάδα που δεν έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα σιροπιαστά, όταν δοκίμασα πρώτη φορά σαραγλί άλλαξα άποψη.

Αυτό το τραγανό και μελωμένο φύλλο που είναι γεμάτο με τραγανούς και συνάμα τρυφερούς ξηρούς καρπούς δεν μπόρεσαν να μην μου κλέψουν την καρδιά. Κι αν αυτή η…ανατριχιαστική περιγραφή σας άνοιξε την όρεξη για σαραγλί τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την σημερινή μας συνταγή.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά σαραγλί:

ατομικά-σαραγλί-συνταγή-

Εκτέλεση για την γέμιση των σαραγλί

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φιστίκια Αιγίνης, την καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, το αμύγδαλο ψιλοκομμένο, την κανέλα, το γαρίφαλο και την τριμμένη φρυγανιά.

Εκτέλεση για το σιρόπι των ραραγλί

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού, τις φλούδες πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας και βράζουμε για 5 λεπτά, αφού ξεκινήσει ο βρασμός. Αφού το σιρόπι είναι έτοιμο αφαιρούμε τις φλούδες και το ξύλο κανέλας.

Δείτε ακόμα Σαραγλί : Η καλύτερη παραδοσιακή συνταγή

Εκτέλεση για τα σαραγλί

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε 3 ίσα μέρη. Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου και βάζουμε στην μέση λίγη από την γέμιση για τα σαραγλί.

Το κάνουμε φυσαρμόνικα, σουρωτό και κλείνουμε τις άκρες. Το γυρίζουμε ανάποδα και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ το οποίο το έχουμε βουτυρώσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.

ατομικά-σαραγλί-συνταγή-

Όταν τα σαραγλί είναι έτοιμα τα λούζουμε με το λιωμένο κρύο βούτυρο. Τα βάζουμε να ψηθούν, στους 160 βαθμούς Κελσίου, σε αργό φούρνο για 70-90 λεπτά έτσι ώστε να ψηθούν καλά μέσα και έξω.

Δείτε ακόμα Σαραγλί από την Τζένη Τσανακτσίδου

Μόλις ψηθούν τα σαραγλί τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα σιροπιάζουμε όσο τα σαραγλί είναι χλιαρά προς ζεστά με χλιαρό προς ζεστό σιρόπι.

Tips για τα ατομικά σαραγλί

Τα φύλλα πρέπει να είναι συνεχώς σκεπασμένα το Καλοκαίρι γιατί ξεραίνονται εύκολα. Όσων αφορά το πόσα βγαίνουν, είναι όσα φαίνονται στο μεγάλο πυρέξ, συν τρία ακόμα μακριά κλασσικά σαραγλί μακριά που τα στριμώξαμε στη γωνία του πυρέξ.

Βήμα 1ο για το τύλιγμα των σαραγλί

ατομικά-σαραγλί-συνταγή-

Βήμα 2ο

ατομικά-σαραγλί-συνταγή-

Βήμα 3ο

ατομικά-σαραγλί-συνταγή-

Βήμα 4ο

ατομικά-σαραγλί-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr