Το ροδάκινο είναι ένα φρούτο που εκτός του οτι έχει ωραίο χρώμα, είναι ζουμερό και έχει και απίστευτη γεύση. Το καλοκαίρι, που είναι και η εποχή του, συνηθίζουμε να το χρησιμοποιούμε όλο και πιο συχνά στα γλυκά μας, καθώς τους δίνει απίστευτη γεύση αλλά και τη δροσιά που χρειαζόμαστε. Δείτε απίστευτες συνταγές με ροδάκινο που δεν μπορούν να αφήσουν κανένα αδιάφορο
1.) Ζεστό κέϊκ αμυγδάλου με ροδάκινα
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής:
400 γρ. κομπόστα ροδάκινο σε φέτες, στραγγισμένες
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 1/2 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψυχα αλεσμένη σε σκόνη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
γάλα για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής που απαιτείται στη συσκευασία
3/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα ράσμπερις [raspberries]
1/3 φλ. τσαγιού αμύγδαλα φιλέ
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 18Χ28 εκ. Στραγγίζετε τα ροδάκινα κονσέρβας, τα κόβετε σε φέτες και τα αφήνετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν το δυνατόν περισσότερο.
Φτιάξτε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και τμηματικά ρίχνετε το τρίμμα αμυγδάλου, το αλεύρι και 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ. Στρώνετε στη κορυφή τα ροδάκινα και τα ράσμπερις. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά περίπου.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 15 λεπτά να μισοκρυώσει και να “σταθεί”, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό. Το κέϊκ που θα μείνει, πριν το σερβίρετε να το ζεστάνετε για λίγο δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων.
2.) Γλυκό γιαουρτιού με ροδάκινα
Συνταγή από: clickatlife.gr
Υλικά:
Γιαούρτι – 800 γρ
Κομπόστα ροδάκινο – 1 κουτί ή φρούτα της αρεσκείας μας
Ζελέ – 2 φακελάκια ίδια γεύση με το φρούτο
Νερό – 2 ποτήρια του νερού
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζουμε το στραγγισμένο γιαούρτι. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα από την κομπόστα και κρατάμε το ζουμί. Διαλύουμε τον ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μόνο που βάζουμε 2 ποτήρια νερό συν 1 ποτήρι με το ζουμί της κομπόστας. Το προσθέτουμε στο γιαούρτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, φρούτα, γιαούρτι και ζελέ κι αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα, πυρέξ ή σε μπολ. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει. Έτοιμο να το σερβίρουμε μετά από το γεύμα μας, να μας δροσίσει.
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από ροδάκινο, ανανά, βερίκοκο κι άλλα φρούτα της αρεσκείας μας.
Δείτε ακόμη: Γλυκό εκλέρ με φυστικοβούτυρο
3.) Σαρλότ με ροδάκινα
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής:
1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα [στραγγισμένα]
12-14 έτοιμα σαβουαγιάρ
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
250 ml γάλα ζεστό
3 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνας
1 κ.σ. κορν φλάουερ
Για τη διακόσμιση: ροδάκινα και προαιρετικά σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τη ζελατίνα σε μπολ με κρύο νερό και την αφήνετε να μουλιάσει για 5΄. Διαλύετε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια σε 2 διαφορετικά μπολ.
Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να πάρουν βράση. Ρίχνετε λίγο λίγο το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντας διαρκώς τα αφήνετε να πάρουν βράση.
Τα αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη στυμμένη ζελατίνα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
Ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά, προσθέτετε το κορν φλάουερ και αφήνετε τη κρέμα σε χαμηλή φωτιά [ανακατεύοντας διαρκώς] να πήξει ελαφρά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ψιλοκόβετε ή πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ροδάκινα [κρατάτε μερικά ολόκληρα ροδάκινα για τη διακόσμηση].
Ενώνετε την κρέμα που ετοιμάσατε στο κατσαρολάκι με τη μαρέγκα και τη σαντιγί, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, με σπάτουλα, από κάτω προς τα επάνω.
Τοποθετείτε ένα στρογγυλό τσέρκι 24-26 εκ. σε πιατέλα. Τοποθετείτε περιμετρικά όρθια τα σαβουαγιάρ και αδειάζετε μέσα τη κρέμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 24 ώρες να παγώσει. Ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με ροδάκινα και ροζέτες από σαντιγί [προαιρετικά].
4.) Μπαβαρουάζ ροδάκινο
Συνταγή από: sintages-jotis.gr
Υλικά:
Για 12 μερίδες
1 κουτί Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ
150 γρ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Ροδάκινο με Φρουκτόζη FYTRO
100 γρ. σαβαγιάρ
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) άπαχο γάλα 0% λιπαρά
100 γρ. ζεστό νερό
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο χλιαρό γάλα και τα στρώνετε σε στρογγυλή φόρμα με σούστες διαμέτρου 22 εκατοστά.
Μαλακώνετε μεμονωμένα τα φύλλα ζελατίνης σε 4 κουταλιές κρύο νερό για 5 λεπτά. Τα βγάζετε από το νερό, τα στύβετε ελαφρά, τα διαλύετε στο ζεστό νερό και to αφήνετε να κρυώσει (όχι να πήξει).
Παρασκευάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτοντας 2 κουταλιές σούπας κονιάκ στο νερό που θα χτυπήσετε την κρέμα. Προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα, τη λιωμένη ζελατίνη και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα. Απλώνετε την κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Ζεσταίνετε ελαφρώς τη μαρμελάδα, προσθέτοντας 1 κουταλιά νερό, μέχρι να γίνει ρευστή. Απλώνετε τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο.
Δείτε ακόμη: Κρέμα βανίλια με γλυκό κεράσι
5.) Ροδακινόπιτα
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
6.) Τάρτα με κρέμα και ροδάκινα
Συνταγή από: sweetly.gr
Υλικά για μια ταρτιέρα διαμ. 26εκ.
Για τη ζύμη:
125γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
100γρ. ζάχαρη
1 αβγό
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
500ml γάλα φρέσκο πλήρες
2 αβγά
½ βανίλια στικ (ξυσμένα τα σποράκια) ή 2 καψουλάκια βανιλίνη
80γρ. ζάχαρη
80γρ. κορν φλάουρ
200γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Για την επικάλυψη
4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες μαζί με τη φλούδα τους
1 φλιτζάνι νερό
1 καψουλάκι βανιλίνη
100γρ. ζάχαρη
λίγο φιλέ αμυγδάλου ψημένο
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μίξερ εξακολουθώντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ομοιογενές μείγμα. Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας.
Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη σε σελοφάν για 15 λεπτά και στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί στης γέμισης και τα ροδάκινα της επικάλυψης.
Πλένετε και κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες. Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν βράση και ρίχνετε τα ροδάκινα και τη βανίλια. Κουνάτε να πάει παντού το σιρόπι και από τη στιγμή που θα πάρει βράση ξανά, βράζετε για 2 λεπτά και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα ροδάκινα και κρατάτε το σιρόπι για άλλη χρήση.
Για την πατισερί: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τα σποράκια της βανίλιας ή τη βανιλίνη πάνω σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Αραιώνετε με λίγο από το γάλα της κατσαρόλας και μετά ρίχνετε όλο το μείγμα μαζί στην κατσαρόλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει, αλλά σκεπάζετε την επιφάνειά της με μεμβράνη πλαστική για να μην κάνει πέτσα.
Ετοιμάζετε τη βάση της τάρτας: Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετείτε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, την πατάτε με το χέρι να ανοίξει καλά, τοποθετείτε από πάνω της ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Ξεκολλάτε την πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε τη ζύμη μαζί με την κάτω λαδόκολλα πάνω από μια ταρτιέρα και καλύπτετε με αυτήν τον πάτο και τα πλαϊνά της, φροντίζοντας να πάει παντού. Κόβετε όση ζύμη περισσεύει και τρυπάτε τη ζύμη στην ταρτιέρα με πιρούνι. Την αφήνετε 15 λεπτά στην κατάψυξη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Ψήνετε την τάρτα για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα. Την αφήνετε να κρυώσει.
Ανακατεύετε την κρέμα πατισερί με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την απλώνετε στο εσωτερικό της τάρτας και διακοσμείτε από πάνω με τα ροδάκινα, ξεκινώντας από έξω και καταλήγοντας στο κέντρο της τάρτας. Πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου.
Αφήνετε την τάρτα για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.
Το ροδάκινο είναι ένα φρούτο που εκτός του οτι έχει ωραίο χρώμα, είναι ζουμερό και έχει και απίστευτη γεύση
7.) Ροδάκινα γεμιστά με Amaretto: ντιμπέιτ γλύκας και πικραμύγδαλου
Συνταγή από: pandespani.com
Yλικά (για 4 άτομα):
4 ώριμα σφιχτά ροδάκινα
80-100 γραμ. amaretti μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος των ροδάκινων
2 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
1 μέτριος κρόκος αβγού (αν είναι μεγάλος, βάλτε τα 2/3)
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. λικέρ αμαρέτο (amaretto liqueur)
1/2 φλυτζ. λευκό ξηρό κρασί
βασιλικός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Eτοιμάζετε τα ροδάκινα: Tα κόβετε στη μέση ακολουθώντας την φυσική τους διαχωριστική γραμμή, τα στρίβετε και διαχωρίζετε τα δυο μισά. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και λίγο ακόμη από τη σάρκα γύρω από την τρύπα, το οποίο ψιλοκόβετε. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψάκι, που να χωράει σφιχτά τα ροδάκινα και τα τοποθετείτε μέσα.
Κάνετε την γέμιση: Βάζετε τα μπισκότα σε μπολ και τα τρίβετε με γουδοχέρι ή πλάστη. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο μέχρι να ενωθούν και προσθέτετε τον κρόκο, το ψιλοκομμένο τμήμα απ’ τα ροδάκινα, τα τριμμένα αμαρέτι και το μισό λικέρ. Aνακατεύετε και γεμίζετε με το μείγμα τα ροδάκινα.
Αναμιγνύετε το υπόλοιπο λικέρ με το κρασί, περιχύνετε μ’ αυτό τα ροδάκινα και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Σερβίρισμα: Βάζετε σε κάθε πιάτο δύο μισά ροδάκινα και μια μπάλα παγωτό (αν θέλετε) και γαρνίρετε με μικρόφυλλο βασιλικό.
8.) cheesecake ροδάκινο σε σχήμα τριαντάφυλλο
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
9.) Ζουμερά και γλυκά πιτάκια με ροδάκινο
Συνταγή από: mothersblog.gr
Υλικά
– 1 πακέτο σφολιάτα
– 4 ροδάκινα
-4 κουταλιές λευκή ζάχαρη
– 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
– 1 σφηνάκι κονιάκ
– 3 στικάκια βανίλιας
Εκτέλεση:
Σε μια θήκη από μάφινς τοποθετήστε την σφολιάτα αφού την έχετε κόψει τετράγωνα, τόσο μεγάλα ώστε να χωρούν στις θήκες. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τα ροδάκινα σε κομμάτια, τα μαύρη και λευκή ζάχαρη, τα βανίλια και το κονιάκ και σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις δείτε το μίγμα να ομογενοποιείται και να γίνεται σαν μαρμελάδα, κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το μίγμα λίγο να κρυώσει και γεμίστε τις θήκες με τη σφολιάτα. Από πάνω πασπαλίστε με λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήστε για 15 λεπτά.
10.) Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα ροδάκινο
Συνταγή από: spinspan.gr
Υλικά
Για τη ζύμη:
220γρ. βούτυρο παγωμένο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά
Για τη γέμιση
600γρ. μαρμελάδα Spin Span Extra Ροδάκινο
1 κρόκο αυγού με 1κ.γ. νερό, χτυπημένο για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη μαζί με το αλεύρι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα ψιχουλιαστό σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μία ζύμη. Προσοχή να μην δουλευτεί πολύ η ζύμη γιατί δεν πρέπει το βούτυρο να χάσει την θερμοκρασία του.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20΄. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1εκ. και τη τοποθετούμε σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Αφαιρούμε τη ζύμη που προεξέχει, αφού έχουμε όμως καλύψει και τα τοιχώματα.
Το ζυμάρι που περίσσεψε το κάνουμε πάλι μία μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Το κόβουμε σε λωρίδες για να διακοσμήσουμε στο τέλος την τάρτα μας.
Καλύπτουμε την τάρτα με μία λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20΄ (μεσαία θέση) και αφού ψηθεί αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια.
Στη συνέχεια απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
Διακοσμούμε τη τάρτα με τις λωρίδες ζύμης που ήδη έχουμε κόψει και αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
11.) Δροσερή τούρτα ροδάκινο
Συνταγή από: greekmasa.gr
Υλικά:
2 πακέτα σαβουαγιάρ
1λιτρο κρέμα γάλακτος
λίγη άχνη
2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο (τα οποία τα κόβουμε σε ροδέλες)
1 μικρό κουτι κομπόστα ανανά
Κεράσια ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα.
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ της αρεσκείας μας (αν έχετε λικέρ βερίκοκο ή ροδάκινο ακόμα καλύτερα )
Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όση άχνη θέλετε (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγί σας) μέχρι να σφίξει πολύ. Εγώ βάζω 5 κ.σ. στο 1 λίτρο κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε την σαντιγί μας στο ψυγείο.
Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και στρώνουμε μια στρώση από αυτά σε μια στρογγυλή πιατέλα.
Από πάνω τους στρώνουμε μια στρώση ροδάκινα ροδέλες (στραγγισμένα)
Πάνω από τα ροδάκινα αλείφουμε λίγη σαντιγί.
Ξαναστρώνουμε μια στρώση μπισκότα σιροπιασμένα, άλλη μια ροδάκινα και στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί.
Εαν μας έχουνε μείνει σαβουαγιάρ τα “χτίζουμε ” στα πλαϊνά της τούρτας.
12.) Μάφινς με ροδάκινα
Συνταγή από: pepiskitchen.blogspot.gr
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ’ ένα μπώλ…
4 κουταλιές γιαούρτι
4 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ…
6 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά κόρν φλάουερ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
ΒΟΥΤΥΡΩΝΕΤΕ και ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ με ζάχαρη μία φόρμα για 12 μάφινς.
ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ το μίγμα στις θήκες.
ΚΟΒΕΤΕ σε μικρά κομματάκια 2 ροδάκινα και τα χώνετε ελαφρά μέσα στο μίγμα.
ΨΗΝΕΤΕ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά .
ΑΦΗΣΤΕ τα μάφινς να κρυώσουν καλά , πρίν τα ξεφορμάρετε. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.
Δείτε ακόμη: Φανταστικά γλυκά με μπανάνα: 5 συνταγές για να παραμιλάτε
13.) Πουτίγκα με ροδάκινα
Συνταγή από: akispetretzikis.com
Υλικά:
200 γρ. παξιμάδια ή ντάκος
8 αυγά
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κονσέρβες ροδάκινο (420 γρ. η μία)
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σιρόπι
170 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
60 γρ. βούτυρο
ζουμί από κονσέρβα ροδάκινο κομπόστα
φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τα παξιμάδια μας και περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, τις ζάχαρες, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, με μία κουτάλα απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα παξιμάδια.
Κλείνουμε με μία μεμβράνη το σκεύος μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Με το σουρωτήρι μας, σουρώνουμε τα ροδάκινα κομπόστα και τα κόβουμε σε φετούλες και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω στα παξιμάδια.
Πασπαλίζουμε με μαύρη μαλακή ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε την πουτίγκα με ροδάκινα και παξιμάδια και περιχύνουμε από πάνω το σιρόπι μας.
Για το σιρόπι
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ζουμάκι από τα ροδάκινα, το βούτυρο και το δεντρολίβανο και περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η κομπόστα. Όταν δέσει η κομπόστα, αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
Σε ένα μπολάκι, σπάμε τη λευκή σοκολάτα και ρίχνουμε το μείγμα από την κομπόστα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
14.) Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
15.) Παγωτό ροδάκινο
Συνταγή από: ‘beausillage.com
Υλικά:
1 μεσαίο προς μεγάλο ροδάκινο
Tσάι γλυκό
Ξυλάκια παγωτού
Καλούπια παγωτού
Εκτέλεση:
1. Πλένετε και κόβετε το ροδάκινο. Προσθέστε 1 με 3 φέτες σε κάθε καλούπι παγωτού.
2. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε το γλυκό τσάι. Όταν είναι έτοιμο, αδειάζετε το τσάι στα καλούπια μαζί με τις φέτες ροδάκινου.
3. Βάλτε τα στην κατάψυξη για 30-60 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε τα από την κατάψυξη για να προσθέσετε τα ξυλάκια. Αμέσως μετά, τα ξαναβάζετε στην κατάψυξη για να παγώσουν εντελώς. Μόλις παγώσουν, βγάλτε τα από την κατάψυξη, βρέξτε τα καλουπια με λίγο ζεστό νερό για 10 δευτερόλεπτα και έπειτα αφαιρείτε τα καλούπια και είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε!
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές! Θα μπορούσατε να προσθέσετε λεμόνια, αντί για ροδάκινα, ή δυόσμο, ή σμέουρα. Επίσης, μπορείτε αντί για γλυκό τσάι, να επιλέξετε πράσινο και να προσθέσετε λίγο μέλι. Όπως και να έχει, είναι μία εύκολη, γρήγορη και σπιτική λύση!
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια