Close

Ονειρεμένη Πουτίγκα μηλού

Ονειρεμένη Πουτίγκα μηλού

Ονειρεμένη Πουτίγκα μηλού! Θα απογειώσει το τραπέζι σας

 

Σαλτσα μηλου
4-5 μηλα
χυμο1/2 λεμονιού
2 κουτ σουπας μελι
2 κουτ σουπας βουτυρο
4-5 κουτ σούπας λευκή η καστανή ζάχαρη
Ψιλοκοβουμε τα μηλα και τα περιχυνουμε με το χυμο λεμονιου για να μην μαυρισουν. Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα , προσθετουμε ολα τα υλικα και βραζουμε για 10 λεπτα. Τα αλεθουμε στο μπλεντερ και βαζουμε την κρεμα σε ενα βαζο στο
ψυγειο.
Να προσθεσω οτι εβαλα και μισο ξυνομηλο για πιο εντονη γευση μηλου. Εγινε πολυ ωραια!!! Ειναι ιδανικη για να γεμισετε λουκουμαδες και για κεικ.

για την καραμελα
1 φλτσαγιου ζαχαρη
1/2 φλτσαγιου νερο
1/2 λεμονι χυμο
Βραζετε τα υλικα για 12 λεπτα η ωσπου να σχηματιστει χρυση καραμελα.Ζεστανετα τη φορμα της πουτιγκας για λιγο στο φουρνο και ριξτε μεσα την καραμελα, γυριζοντας την δεξια, αριστερα, ωστε να καλυφθουν τα τοιχωματα. Η φορμα θα ειναι αβουτυρωτη.

για τα μηλα
2 κουταλιες βουτυρο
2 μεγαλα μηλα, καθαρισμενα σε κυβους
2 κουταλιες χυμο λεμονιου
4 κουταλιες ζαχαρη
Σε μια κατσαρολα, βραζετε ολα τα υλικα ωσπου να μαλακωσουν τα μηλα. Ριξτε το μιγμα μεσα στη φορμα της πουτιγκας.

Αναβετε το φουρνο στους 175 βαθμους

για το κεικ
2/3 φλτσαγιου βουτυρο
1/2 φλτσαγιου καστανη ζαχαρη
2 μεγαλα αβγα
1/3 φλτσαγιου πετιμεζι η χαρουπομελο η μελασα
2/3 φλτσαγιου σαλτσα μηλου απο βαζο
2, 1/2 φλτσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
3 κουταλακια μπεικιν
λιγη κανελα, περιπου 1/4 κουτ γλυκου
ελαχιστο αλατι, μια πρεζα
Χτυπηστε το βουτυρο με την καστανη ζαχαρη στο μιξερ, μεχρι να αφρατεψει. Ριξτε τα αβγα ενε ενα, να ενωθουν. Προσθεστε ολα τα υπολοιπα υλικα και χτυπηστε 2′ λεπτα ακομη νσ γινει αφρατη ζυμη.
Αδιαστε τη ζυμη μεσα στη φορμα της πουτιγκας και σκεπαζετε με αλουμινοχαρτο. Βαζετε τη φορμα σε λιγο μεγαλυτερο ταψι και γεμιζετε το ταψι με βραστο νερο. Βαζετε το ταψι με την φορμα στο φουρνο και ψηνετε για 45 λεπτα. Κανετε το τεστ με το μαχαιρι κι αν βγει καθαρο, βγαζετε την πουτιγκα απο το φουρνο.Αν οχι ψηνετε λιγα λεπτα ακομη.
Βγαζετε τη φορμα απο το ταψι και αφηνετε 15 λεπτα να κρυωσει. Μετα την αναποδογυριζετε σε πιατελα και σερβιρετε ζεστη η κρυα. Διατηρείτε νωπή για αρκετές ήμερες εκτος ψυγείου σκεπασμένη.

 

πουτίγκα_μηλου1

Από τη Σταυρούλα Καιτατζη