Καθαρίζουμε 9 μέτρια κυδώνια,τα τεμαχίζουμε,τα βάζουμε σε ένα ταψάκι προσθέτοντας 1 κιλό ζάχαρη συν 2 ποτήρια νερό συν ξύσμα ενός πορτοκαλιού συν 8 ξυλάκια γαρύφαλλο συν 1 ξυλάκι κανέλας.ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1 και μισή ώρα στους 180°.
Αφού κρυώσει το στραγγίζουμε το σιρόπι και προσθέτουμε τσίπουρο ή ούζο ή βότκα ,ότι προτιμάει ο καθένας.εγώ έβαλα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.
Δείτε ακόμα: Μαρμελάδα κυδώνι!Πιο εύκολη και νόστιμη μαρμελάδα δεν υπάρχει.
Αναλογία:
1 ποτήρι τσίπουρο με 1 κ μισό ποτήρι σιρόπι.
Το δοκιμάζεις και αν θες να υπερτερήσει μια από τις δυο γεύσεις πιο πολύ (ανάλογα τα γούστα) προσθέτεις επιπλέον.
Δείτε ακόμα: Tάρτα κυδωνιού με φύλλο κρούστας από τη sofia kara
Καλή επιτυχία !!!!
Δημητρα περρου-οι χρυσοχερες -ηδες