Ψάχνεις μια εύκολη,γρήγορη αλλά πάνω απ’όλα, φθηνή συνταγή για να τους καταπλήξεις όλους; Φτιάξε τώρα λαχταριστό cake oreo με επικάλυψη σοκολάτας!
Θα χρειαστείς για το cake oreo: 350 γρ. μπισκότα τύπου Oreo (αυτά χωρίς επικάλυψη σοκολάτας) και λίγα ακόμη για γαρνίρισμα 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες 130 γρ. κορν φλάουρ 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
Σε ενα μπώλ θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα απλώνουμε σε ενα ταψάκι της επιλογής μας. Πρέπει να απλώσουμε μια γεμάτη στρώση απο μπισκότα για να καλύπτει όλο τον πάτο του ταψιού.
Η φόρμα του ταψιού προτείνω να είναι στρογγυλή αλλά μπορείτε να διαλέξετε το ταψάκι της επιλογής σας. Πιέζουμε καλά τη στρώση για να γίνει γίνει συμπαγής με το ίδιο πάχος παντού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/3 από το γάλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατί.