Ουζομεζές με χταπόδι για τα καλοκαιρινά βράδια. Ένα χταπόδι με ξύδι και πιπεριές πικάντικο που θα σας ενθουσιάσει
- χταποδι Ένα όχι πολύ χονδρό
- πιπεριά Μία πράσινη
- πιπεριά Μία πράσινη κέρατο
- πιπεριά Φλωρίνης Μία
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- μπαχάρι 5-6 κόκκους
- καλαμποκέλαιο Λίγο
- ξύδι Κατά βούληση λευκό
Υλικά
Το Καλοκαίρι που μαζευόμαστε παρέες σε σπίτια και απολαμβάνουμε την δροσιά της νύχτας, κουτσομπολεύοντας και χαλαρώνοντας, το ουζάκι ή το τσιπουράκι του, το τραβάει η όρεξή μας. Όπως ξέρουμε όμως το ούζο και το τσίπουρο δεν πίνονται σκέτα .
Αν θέλετε λοιπόν να φτιάξετε έναν εξαιρετικό μεζέ, σήμερα σας έχουμε Ουζομεζέμε χταπόδι με πιπεριές πράσινες, πιπεριές Φλωρίνης, ελαιόλαδο και κρεμμυδάκι φρέσκο. Είναι ένα πολύ νόστιμος ουζομεζές με χταπόδι που τρώγεται σαν μεζές με το τσίπουρο ή το ούζο σας όμως μπορεί να εμπλουτίσει και τον καλοκαιρινό σου μπουφέ.
Δείτε ακόμα Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας!
Αυτός ο νόστιμος ουζομεζές μπορεί επίσης να μαγειρευτεί και να προσφερθεί και σαν ορεκτικό στα καλοκαιρινά σας τραπέζια. Δεν χαλάει εύκολα στο ψυγείο – αν και δεν θα προλάβουν να περάσουν και πολλές μέρες μέχρι να το φάτε – και θα το λατρέψουν όλοι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή πλένουμε το χταπόδι καλά και αφαιρούμε όσο μπορούμε από το δέρμα του. Το βάζουμε μέσα στην χύτρα και προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι, το νερό και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε επίσης και τα φύλλα δάφνης. Βράζουμε το χταπόδι για 35 λεπτά μέχρι που να μαλακώσει τόσο πολύ που να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να πέφτει από αυτό.
Αφού βράσει το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομματάκια. Λεπτοκόβουμε σε κύβους την πράσινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά κέρατο, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι το φρέσκο το οποίο το ψιλοκόβουμε μαζί με το φύλλο του, και τα βάζουμε όλα στο ίδιο μπολ με το χταπόδι.
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και λευκό ξύδι. Προσθέτουμε επίσης τους κόκκους μπαχάρι και ανακατεύουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο και το απολαμβάνουμε κρύο.
Tips για Ουζομεζέ με χταπόδι
Στο ψυγείο διατηρείται καιρό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει