Συνταγή για αφράτο παγωτό με γεύση γαλακτομπούρεκο για τις ημέρες του καύσωνα με τραγανό, σιροπιασμένο φύλλο κρούστας και σαντιγί. Από την φίλη μας, Maria’s Pastry Ideas.
- φυλλο κρουστας 5
- βουτυρο 1 κούπα περίπου λιωμένο
Υλικά
- κρόκους αυγού 7
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 360 ml 35% λιπαρά
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τη κρέμα
Ατομικά ρολά γαλακτομπούρεκου – Αφρός
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα αγαπημένο γλυκό ταψιού που το απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο και ειδικότερα τις γιορτινές μέρες και στις γιορτές κάθε σπιτιού. Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα πρωτότυπο και νόστιμο παγωτό γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας. Δοκιμάστε το.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παγωτό γαλακτομπούρεκο:
Εκτέλεση για το παγωτό γαλακτομπούρεκο
Αρχικά παίρνουμε ένα ταψί 20×30 εκατοστών και στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 4 φορές.
Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Βουτυρώνουμε και πάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το στικ κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό φύλλο και το αφήνουμε στην άκρη για 6 ώρες ή όλη την νύχτα για να απορροφηθεί το σιρόπι. Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγού με την ζάχαρη, σε μπεν μαρί για 10 λεπτά, με ένα σύρμα συνεχώς, σε μέτρια φωτιά.
Παγωτό τρίγωνο Πανοράματος
Μόλις το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος κρύα, σε σαντιγί στο μίξερ. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα των κρόκων στη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σπάμε τα μισά φύλλα κρούστας με τα χέρια και τα προσθέτουμε στη κρέμα. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης. Απλώνουμε το μείγμα με μία σπάτουλα.
Βάζουμε και μερικά φύλλα ολόκληρα από πάνω και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το γλυκό στη κατάψυξη για 6 ώρες. Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr