Συνταγή για Λαχταριστό παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας. Ακόμη και σε εκείνους που δεν αρέσει πολύ η καραμέλα, σίγουρα αρέσει πολύ το παγωτό καραμέλα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα λαχταριστό παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα και θα το γαρνίρουμε με επιπλέον αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας για παγωτά.
- φυτική σαντιγί 500 γραμμάρια
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1
- γάλα εβαπορέ 1 κουτί
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
- βανίλια 2
- αμυγδαλα Μισό ποτήρι νερού
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Είναι ένα εξαιρετικό παγωτό καραμέλα που σε μερικούς από εσάς μπορεί να ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις. Είναι πιο νόστιμο και από τα αγοραστά και φτιάχνεται με πολύ απλά και οικονομικά υλικά. Μπορείτε να το προσφέρετε σαν επιδόρπιο ή να το απολαύσετε τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα:
Εκτέλεση για το παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα
Αρχικά χτυπάμε την φυτική σαντιγί παγωμένη μέχρι να αφρατέψει στο μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το μέλι, το ζαχαρούχο γάλα παγωμένο και στο τέλος το γάλα εβαπορέ παγωμένο. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφρατέψει στο μίξερ στο βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Μετά την 1 ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε για λίγο. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Μετά τις 2 ώρες το βγάζουμε και το ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Στο μεταξύ ψήνουμε στον φούρνο τα αμύγδαλα μέχρι να μαυρίσουν λίγο.
Δείτε ακόμα Το απόλυτο παγωτό του καλοκαιριού: Αρμενοβίλ
Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με την ζάχαρη και τα καραμελώνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τα σπάμε στο μούλτι και τα βάζουμε στο παγωτό μας. Γαρνίρουμε με επιπλέον αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr