Παγωτο λέμονι
Υλικά
2 λεμόνια
2 γιαούρτια 200 γραμμαρίων το κάθε ένα
1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
1 κεσεδάκι γάλα εβαπορέ
2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
2 κεσεδάκια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄.
Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά.
Τα λεμόνια να είναι φρέσκα και ακέρωτα.
Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα λεμόνια το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά η ζάχαρη, περίπου 30΄. Όταν το βγάλουμε η ζάχαρη θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι.
Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε.
Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε.
Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε σκέτο αλλά και με σιρόπι λεμονιού
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα