Αρχίζουν να μαυρίζουν οι μπανάνες; κι ενώ είναι πολύ νόστιμες..δεν τις τρώνε; Τότε φτιάξε «Παγωτό με Καραμελωμένη Μπανάνα» Χωρίς παγωτομηχανή. Ο κλασικός τρόπος δλδ ? Η συνταγή είναι της ‘Αργυρώς’ πραγματικά πολύ νόστιμο!
Δείτε επίσης Κορμός μπανάνας
Υλικά
• 4 ώριμες μπανάνες
• 3κ. σ. μαύρη ζάχαρη
• 2 κ. σ. βούτυρο
• 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
• 1 κουτί φυτική σαντιγί σε κουτί (ermol ή morfat)
• 1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο ( το βάζω κατάψυξη για λίγο)
Εκτέλεση
1. βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς C να μαλακώσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις λιώνουμε με πιρούνι.
2. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Δείτε επίσης Yπέροχος, πανεύκολος και γευστικότατος κορμός με cookies και παγωτό μπανάνα
3. Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.
4. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Όσες πιο πολλές φορές το παγώσουμε και το χτυπήσουμε-αφρατεύσουμε στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους, θα γίνει το παγωτό.
Εγώ τρίβω και κουβερτούρα από πάνω.
Συνταγή από την καταπληκτική Marilena Pappa ”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές