Συνταγή για το πιο αφράτο παγωτό παρφέ καραμέλα. Παρφέ παγωτό με γεύση καραμέλα και μόλις 5 υλικά.Σήμερα θα φτιάξουμε για εσάς μία παραλλαγή παρφέ παγωτού με γεύση καραμέλα. Δεν είναι παραδοσιακό παρφέ διότι στο παραδοσιακό παρφέ βάζουμε ξηρούς καρπούς ή φρούτα. Παρόλα αυτά επειδή είναι το ίδιο αφράτο με το παρφέ είπαμε να το βαφτίσουμε έτσι.
- κρεμα γαλακτος 600 ml
- μασκαρπονε 250 γραμμάρια
- ζαχαρούχο γάλα 1 με γεύση καραμελωμένο
- βανίλια 1
- μελι 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Παρφέ παγωτό ή όπως θέλετε πείτε το που μπορεί να είναι δροσερό αλλά δεν είναι τελείως παγωμένο όπως είναι το κλασικό παγωτό. Άλλωστε η αφράτη γεύση του είναι αυτή που κάνει το παρφέ τόσο αγαπημένο. Με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τυρί μασκαρπόνε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παγωτό παρφέ καραμέλα:
Εκτέλεση για το παγωτό παρφέ καραμέλα
Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε μαζί με το ζαχαρούχο γάλα για 3 με 4 λεπτά με ένα μίξερ χειρός. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι για περίπου 4 λεπτά. Δεν θέλουμε να γίνει σφιχτή σαντιγί η κρέμα γάλακτος.
Δείτε ακόμα Παγωτό παρφέ κρέμα με διάφορα γλυκά του κουταλιού (φρουϊ γλασέ)
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.
Tips για το Παγωτό παρφέ καραμέλα
Μπορούμε να το γαρνίρουμε με επιπλέον καραμελωμένου ζαχαρούχο γάλα. Αντί για μασκαρπόνε μπορούμε να βάλουμε 1 κουτί εβαπορέ γάλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Georgia Chatzimanoli-Grimwood
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr