Παγωτό ροδάκινο με 4 υλικά. Αφράτο και μέσα στην γλύκα παγωτό ροδάκινο με 4 απλά υλικά. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου παγωτό ροδάκινο χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά χρήματα και πολύ χρόνο. Έτσι σήμερα θα σου δείξουμε πως μπορείς με μόλις 4 απλά υλικά να έχεις το δικό σου σπιτικό παγωτό ροδάκινο, πιο αφράτο και πιο νόστιμο από κάθε αγοραστό.
- ροδακινα 500 γραμμάρια ώριμα καθαρισμένα και απύρηνα (καθαρό βάρος)
- ζαχαρη 100 γραμμάρια κρυσταλλική
- κρόκους αυγού 4 μεσαίου μεγέθους
- κρεμα γαλακτος 300 γραμμάρια 35 %
Υλικά
Θα χρειαστείς μόνο τα ροδάκινα, την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και μερικούς κρόκους αυγών. Είναι πανεύκολο, πεντανόστιμο και μένει μαλακό και αφράτο για πολύ καιρό. Μιλάμε πάντα από προσωπική εμπειρία. Το δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παγωτό ροδάκινο με 4 υλικά:
Εκτέλεση για το παγωτό ροδάκινο
Αφού έχουμε πλύνει και έχουμε καθαρίσει τα ροδάκινα από τα φλούδια και τα κουκούτσια τους, τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Βάζουμε τον πολτό ροδάκινου σε μία κανάτα και τον αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγών και την ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε μπεν μαρί για να τα παστεριώσουμε και να γίνει το μείγμα μας λευκό. Αφού το μείγμα με τους κρόκους είναι έτοιμο το μεταφέρουμε όπως είναι ζεστό, στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να κρυώσει και να αφρατέψει.
Μόλις κρυώσει το μείγμα των αυγών προσθέτουμε στο μίξερ τον πολτό ροδάκινου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο την κρέμα γάλακτος.
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό cheesecake
Την χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι ή σαντιγί. Ενώνουμε την σαντιγί με το μείγμα με τα ροδάκινα και ενσωματώνουμε σε ένα αφράτο μείγμα. Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Tips για το Παγωτό ροδάκινο με 4 υλικά
Αφού ενώσουμε την σαντιγί με το μείγμα ροδάκινου μπορούμε να προσθέσουμε και 1 σταγόνα κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μπορούμε να το βάλουμε και σε παγωτομηχανή για πιο αφράτο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια