Συνταγή για παγωτό σοκολάτα σε σάντουιτς με μπισκότα Μιράντα από τον Γιώργο Ζώλη, με 5 υλικά. Ένα εύκολο παγωτό που δεν κρυσταλλώνει και μπορούμε να το επικαλύψουμε με σοκολάτα κουβερτούρα, καλύτερο και από το αγοραστό.
Τα παγωτά είναι τα γλυκά του Καλοκαιριού και δεν χρειάζεται να δίνουμε χρήματα για τα αγοραστά όταν μπορούμε να φτιάξουμε πρώτης ποιότητας παγωτά στο σπίτι. Σήμερα θα δοκιμάσουμε παγωτό σάντουιτς με κρέμα σοκολάτα και μπισκότα Μιράντα.
- κρεμα γαλακτος 1.200 ml 35% λιπαρά
- κουβερτουρα 400 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 70 γραμμάρια
- τρούφα σοκολάτας 100 γραμμάρια
Υλικά
- μπισκότα 2 μεγάλες συσκευασίες Μιράντα
Για το σάντουιτς
Παγωτό sandwich βανίλια σοκολάτα
Φυσικά μπορούμε να τα επικαλύψουμε με σοκολάτα κουβερτούρα ή να τα γεμίσουμε με κρέμα βανίλια, κρέμα βανίλια σοκολάτα, κρέμα μπανάνα, φράουλα και γενικά όποια γεύση μας αρέσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παγωτό σάντουιτς με Μιράντα:
Παγωτό Σοκολάτα Σάντουιτς. Είναι εύκολο αφράτο χωρίς κρυστάλλους και θα το φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά.
Recipe ingredients
1200g cream 35% fat
400g couverture or milk couverture or mix
70g powdered sugar
100g of truffle
2 large packages of cookies
Pan 25×35
**************************************************
Το παγωτό μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να γίνει σάντουιτς. κόβουμε ανά δύο αλλά μπορούμε να κόψουμε και ανά ένα.
The ice cream can be eaten without being made into a sandwich. we cut by two but we can also cut by one.
Εκτέλεση για το παγωτό σάντουιτς με Μιράντα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και την φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Δεν θέλουμε να γίνει σαντιγί, θέλω να είναι ρευστό το μείγμα.
Προσθέτουμε τότε τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε για λίγο ακόμα σε σαντιγί και προσθέτουμε τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
Τούρτα παγωτό φράουλα
Βάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη για 30 λεπτά να σφίξει λίγο και έπειτα παίρνουμε ένα ταψί 25×35 εκατοστά. Το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και στρώνουμε μπισκότα σε όλη την επιφάνεια.
Έπειτα ανακατεύουμε την παγωμένη σαντιγί με τη σπάτουλα και στρώνουμε τη μισή περίπου προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα για να μην μετακινηθούν τα μπισκότα. Στρώνουμε με μία σπάτουλα τη σαντιγί. Βάζουμε μία πετσέτα στον πάγκο εργασίας και χτυπάμε εκεί το ταψί για να πάει η κρέμα παντού.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και διορθώνουμε. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με την μεμβράνη που εξέχει από το ταψί και με επιπλέον μεμβράνη, για να καλυφθούν καλά. Βάζουμε το παγωτό στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Έπειτα το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε με μαχαίρι σε μερίδες.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια