Τα σύκα μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για ένα δροσιστικό παγωτό αλλιώτικο από όλα όσα έχετε δοκιμάσει έως σήμερα.
Υλικά:
150 γρ. αποξηραμένα σύκα
150 γρ. ανθότυρο κρέμα
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
400 ml γάλα αμυγδάλου ή καρυδιού
Για το σερβίρισμα:
μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού σύκου ή βύσσινου
ξηροί καρποί
φρέσκα σύκα
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες ψιλοκόβουμε τα σύκα.
Προσθέτουμε το ανθότυρο, το λικέρ και το μέλι και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνουμε
Σερβίρουμε με μέλι ξηρούς καρπούς και φρέσκα σύκα
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία