Τα σύκα μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για ένα δροσιστικό παγωτό αλλιώτικο από όλα όσα έχετε δοκιμάσει έως σήμερα.
Υλικά:
150 γρ. αποξηραμένα σύκα
150 γρ. ανθότυρο κρέμα
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
400 ml γάλα αμυγδάλου ή καρυδιού
Για το σερβίρισμα:
μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού σύκου ή βύσσινου
ξηροί καρποί
φρέσκα σύκα
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες ψιλοκόβουμε τα σύκα.
Προσθέτουμε το ανθότυρο, το λικέρ και το μέλι και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνουμε
Σερβίρουμε με μέλι ξηρούς καρπούς και φρέσκα σύκα
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15