Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο. Αφράτο παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο του Παναγιώτη Παπαδάκη.
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια 3,9% λιπαρά
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμα γαλακτος 600 γραμμάρια 35% λιπαρά(κρύα)
- κουβερτουρα 180 γραμμάρια
Υλικά
Το παγωτό στρατσιατέλα είναι το αγαπημένο μας και σήμερα ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα μας δείξει μία αγαπημένη και υπέροχη συνταγή για παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο γάλα. Είναι πεντανόστιμο, πανεύκολο και φυσικά με οικονομικά υλικά.
Τώρα που το Καλοκαίρι πλησιάζει είναι μία πολύ καλή ιδέα για παγωτό που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Και επειδή το παγωτό έχει πάει στα ύψη είναι και πιο οικονομικό και πιο υγιεινό να το φτιάξουμε μόνοι μας. Δοκιμάστε το λοιπόν.
Δείτε παρακάτω την συνταγή για το παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο:
INGREDIENTS
500 g milk 3,9% fat
200 g sugar
1 tbsp vanilla extract
2 tbsp cornstarch(20 g)
—————————————–
600 g whipping cream 35% fat(cold)
180 g dark chocolate
—————————————-
30×11 cm
GERMAN
ZUTATEN
500g Milch 3,9% Fett
200 g Zucker
1 EL Vanilleextrakt
2 EL Maisstärke (20 g)
—————————————–
600 g Schlagsahne 35 % Fett (kalt)
180 g dunkle Schokolade
—————————————-
30×11 cm
Εκτέλεση για το Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, το γάλα, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και παχύρευστο για περίπου 10-12 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο γιατί το θέλουμε να ναι κρύο. Θρυμματίζουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
Προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα.
Δείτε ακόμα Παγωτό χωρίς ζάχαρη και χωρίς κρέμα γάλακτος
Το βάζουμε σε μια φόρμα 30χ11 εκ. ,το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη για 7-8 ώρες. Το πιο νόστιμο παγωτό stracciatella χωρίς ζαχαρούχο είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο για Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή