Close

Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο του Παναγιώτη Παπαδάκη

Παγωτό-στρατσιατέλα-χωρίς ζαχαρούχο-συνταγή-

Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο. Αφράτο παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο του  Παναγιώτη Παπαδάκη.

Το παγωτό στρατσιατέλα είναι το αγαπημένο μας και σήμερα ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα μας δείξει μία αγαπημένη και υπέροχη συνταγή για παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο γάλα. Είναι πεντανόστιμο, πανεύκολο και φυσικά με οικονομικά υλικά.

Τώρα που το Καλοκαίρι πλησιάζει είναι μία πολύ καλή ιδέα για παγωτό που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Και επειδή το παγωτό έχει πάει στα ύψη είναι και πιο οικονομικό και πιο υγιεινό να το φτιάξουμε μόνοι μας. Δοκιμάστε το λοιπόν.

Δείτε παρακάτω την συνταγή για το παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο:

Παγωτό-στρατσιατέλα-χωρίς ζαχαρούχο-συνταγή-

INGREDIENTS

500 g milk 3,9% fat
200 g sugar
1 tbsp vanilla extract
2 tbsp cornstarch(20 g)
—————————————–
600 g whipping cream 35% fat(cold)
180 g dark chocolate
—————————————-
30×11 cm

GERMAN

ZUTATEN

500g Milch 3,9% Fett
200 g Zucker
1 EL Vanilleextrakt
2 EL Maisstärke (20 g)
—————————————–
600 g Schlagsahne 35 % Fett (kalt)
180 g dunkle Schokolade
—————————————-
30×11 cm

Παγωτό-στρατσιατέλα-χωρίς ζαχαρούχο-συνταγή-

Εκτέλεση για το Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, το γάλα, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και παχύρευστο για περίπου 10-12 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο γιατί το θέλουμε να ναι κρύο. Θρυμματίζουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.

Παγωτό-στρατσιατέλα-χωρίς ζαχαρούχο-συνταγή-

Προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα.

Δείτε ακόμα Παγωτό χωρίς ζάχαρη και χωρίς κρέμα γάλακτος

Το βάζουμε σε μια φόρμα 30χ11 εκ. ,το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη για 7-8 ώρες. Το πιο νόστιμο παγωτό stracciatella χωρίς ζαχαρούχο είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!

Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο

Δείτε το βίντεο για Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς ζαχαρούχο εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr