Για την βάση
125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
200 γρ. petit μπισκότα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για το Παγωτό
250 γρ. κρέμα γάλακτος, φυτικό ή απλά
400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο
400 γρ. γάλα εβαπορέ (ή απλό πλήρες γάλα + 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας)
100 γρ γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
Δείτε ακόμη: Τούρτα σοκολάτας με ινδοκάρυδο
Οδηγίες
Σε κατσαρόλι τοποθετούμε το βούτυρο, το συμπυκνωμένο γάλα και το κακάο σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μίγμα να είναι ομαλό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα και το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .
Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμμώδες κρέμα .
Δείτε ακόμη: Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι
Τώρα προσθέστε το γάλα εβαπορέ, χτυπήστε και πάλι και βάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Μετά από δύο ώρες, αφαιρέστε το παγωτό, κάντε ένα ακόμη καλό χτύπημα
Δείτε ακόμη: Τούρτα παγωτό Bueno
και προσθέστε τα θρυμματισμένο μπισκότα σοκολάτας.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 27 εκατοστών καλύψτε με αλουμινόχαρτο, ή
πλαστική μεμβράνη κάτω, όπως στη φωτογραφία.
Τοποθετήστε την βάση των μπισκότων και τοποθετείστε το παγωτό από πάνω.
Αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Ανοίξτε την φόρμα βγάλτε τον πάτο αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και βάλτε το κέικ σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε όπως επιθυμείτε.
Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Πέθανε ο ψυχίατρος Δημήτριος Σούρας -Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- Ο Γιώργος Μανίκας σε σχέση με την πεθερά του Κωσταντίνου Αργυρού (φωτογραφίες)
- Aνακαλούνται ηλεκτρικές σκούπες – Κίνδυνος πυρκαγιάς
- Glamour Χριστουγεννιάτικα νύχια σε χρυσό για τα Χριστούγεννα 2024
- Ο Σταύρος Σβήγκος σε σχέση με την πρωταγωνίστρια από το Grand Hotel – Οι πρώτες φωτογραφίες