Συνταγή για τρίγωνα Πανοράματος σε παγωτό με σιροπιασμένο φύλλο κρούστας χωρίς παγωτομηχανή με εύκολη κρέμα που δεν κρυσταλλώνει. Από τους foodaholics.gr.
Αν μένετε Θεσσαλονίκη τα τρίγωνα Πανοράματος είναι σίγουρα το αγαπημένο σας γλυκό. Αν από την άλλη δεν μένετε, το ξέρετε ότι αν την επισκεφθείτε όσοι το μάθουν θα σας ζητήσουν ένα κουτί τρίγωνα Πανοράματος και σίγουρα θα είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να απολαύσετε.
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
Υλικά
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 ml
- γάλα εβαπορέ 1 μεγάλο γάλα (400 ml)
- ζαχαρούχο γάλα 200 γραμμάρια
- βανίλια 2
Για τη κρέμα
Παγωτό φράουλα με κεφίρ
Σήμερα θα δούμε τα αγαπημένα μας τρίγωνα Πανοράματος σε μία πιο καλοκαιρινή εκδοχή. Παγωτίνια τρίγωνα Πανοράματος με σιροπιασμένο φύλλο κρούστας και αφράτη κρέμα που δεν κρυσταλλώνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παγωτό τρίγωνο Πανοράματος:
Εκτέλεση για το παγωτό τρίγωνο Πανοράματος
Αρχικά παίρνουμε τα φύλλα κρούστας ανά 2 και τα λαδώνουμε καλά μεταξύ τους. Τα κόβουμε σε λωρίδες. Τα διπλώνουμε σε τρίγωνα όπως θα δούμε στο παρακάτω βίντεο κι αν περισσέψει λίγο φύλλο το κόβουμε και κόβουμε από τη μία πλευρά.
Την ανοίγουμε και τοποθετούμε λαδόκολλα προσέχοντας να μην ανοίξει όλο το τρίγωνο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα λαδώνουμε. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Για 5 λεπτά βράζουμε το νερό και την ζάχαρη, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Αφού τα τρίγωνα κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Τούρτα κορμός παγωτό
Ενσωματώνουμε το κρύο εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και αφήνουμε το παγωτό για λίγη ώρα στην κατάψυξη να πήξει ελαφρώς. Το βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα τρίγωνα. Αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Τις φωτογραφίες τις είδαμε από τον φίλο μας Mixalis Kar
στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια