Close
Παγωτό vienetta με 4 υλικά χωρίς παγωτομηχανή

Σπιτικό Παγωτό Vienetta με 4 υλικά χωρίς παγωτομηχανή. Στην Ελλάδα  το συγκεκριμένο παγωτό την δεκαετία του 90 είχε δημιουγήσει φρενίτιδα. Υπήρχε σχεδόν σε κάθε ψυγείο. Το έβρισκες σε σούπερ μάρκετ, σε περίπτερα, στα σπίτια συγγενών και φίλων Ετσί αποφασίσαμε να σας δώσουμε τη συνταγή για σπιτικό παγωτό Vienetta

Έχετε δοκιμάσει ποτέ παγωτό vienetta; Λοιπόν ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσετε. Το παγωτό vienetta είναι παγωτό με στρώσεις κουβερτούρας, μαρμελάδα φράουλα, τριμμένο μπισκότο και σαντιγί. Είναι ένα βελούδινο και απολαυστικό παγωτό που μας δροσίζει και γεμίζει με απόλαυση τις αισθήσεις μας.

Παγωτό vienetta με 4 υλικά χωρίς παγωτομηχανή

Αν θέλετε ένα ιδιαίτερο παγωτό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε μία γιορτή ή ένα επίσημο τραπέζι του σπιτιού σας, τότε το παγωτό vienetta είναι αυτό που αναζητάτε. Αν το δοκιμάσετε σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας και δεν θα το αλλάζετε με κανένα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπιτικό παγωτό Vienetta:

Παγωτό-vienetta-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την απλώνουμε σε 4 αντικολλητικά χαρτιά τα οποία τα έχουμε κόψει λίγο πιο μικρά από φόρμα 30×11 εκατοστών. Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.

Παγωτό-vienetta-συνταγή-

Έπειτα χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε κρύο μπολ για να γίνει σαντιγί. Κάνουμε μία στρώση με σαντιγί. Από πάνω τοποθετούμε λίγη μαρμελάδα φράουλα και με μία οδοντογλυφίδα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με ένα φύλλο σοκολάτας και απλώνουμε από πάνω μπόλικο τριμμένο μπισκότο.

Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό cheesecake

Παγωτό-vienetta-συνταγή-

Πάνω από το μπισκότο απλώνουμε σαντιγί τόσο που να καλύψουμε το μπισκότο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Η τελευταία στρώση θέλουμε να είναι σοκολάτα. Διακοσμούμε περιμετρικά με σαντιγί και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Έπειτα σερβίρουμε.

Παγωτό-vienetta-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr