ΥΛΙΚΑ
– 12 μπισκότα μπι-μπερ
– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
– 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
– 2 κουτιά φυτική σαντιγί (παγωμένη)
– ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
– 2 λεμόνια (ξύσμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2. «Χτυπάμε» σε μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα τη σαντιγί για 3-4 λεπτά ώσπου να αφρατέψει. Έπειτα, σε μεγάλο μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι, αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα, το μισό φλιτζάνι του φρέσκου γάλακτος και τα «χτυπάμε» πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια, το ξύσμα από δύο λεμόνια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τέλος, απλώνουμε το γλυκό σε μεγάλο πλαστικό τάπερ με καπάκι (το δικό μου έχει χωρητικότητα 4,5 λίτρα) και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Να σημειώσω ότι σε σύγκριση με άλλα παγωτά, το μπανόφι λόγω της καραμέλας δεν σφίγγει πάρα πολύ στη κατάψυξη.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή