Σήμερα ξαναγινόμαστε παιδιά, παιδιά των Χριστουγέννων. Παιχνιδιάρικα, πεντανόστιμα, τραγανά μπισκοτάκια για να μπούμε γλυκά στο κλίμα των εορτών.
ΥΛΙΚΑ (Για 50-70 μπισκοτάκια)
• 1 συσκευασία νηστίσιμη μαργαρίνη με άρωμα καρύδα, αμύγδαλο (225 γρ.)
• 275 γρ. νηστίσιμη μαργαρίνη classic (χρειαζόμαστε σύνολο 500 γρ.)
• 1 και ½ κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 κούπα κορν φλάουερ
• 1 κούπα πούδρα αμυγδάλου
• Περίπου 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1-2 σταγόνες εκχύλισμα πικραμυγδάλου (ή υγρή βανίλια)
Για τη διακόσμηση
• 1 και ½ κούπες ζάχαρη άχνη
• 1 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
• 1 και ½ κ.σ. γάλα αμυγδάλου
• Χρώματα ζαχαροπλαστικής
• Τρούφες της αρεσκείας μας για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο 2 ώρες περίπου πριν για να ξεπαγώσει.
• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τις δύο φυτικές μαργαρίνες με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα του πικραμυγδάλου για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και το κορν φλάουερ στο προηγούμενο μείγμα.
• Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
• Αν επιθυμούμε να χρωματίσουμε την ίδια τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε μπάλες και ρίχνουμε σε κάθε μπάλα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν τα χρώματα που έχουμε είναι σε υγρή μορφή ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
• Με διάφορα κουπάτ κόβουμε κουλουράκια σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.Τα μεγάλα σχήματα μπορούμε να τα κάνουμε πιο εύκολα ως εξής: Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί με τη λαδόκολλα, κόβουμε με το κουπάτ και αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Αν επιλέξουμε να χρωματίσουμε τη ζύμη κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150° για να προστατεύσουμε το χρώμα.
Για τη διακόσμηση
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι γλυκόζης.
• Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα αμυγδάλου. Η υφή που πρέπει να πετύχουμε είναι αυτή του πηκτού μελιού.
• Βάζουμε από το παραπάνω μείγμα σε μπολάκια τόσα όσα τα διαφορετικά χρώματα που διαθέτουμε. Αφήνουμε και μια ποσότητα,αν επιθυμούμε, χωρίς χρώμα για να τη χρησιμοποιήσουμε ως άσπρο.
• Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσουμε το γλάσο.
• Διακοσμούμε τα μπισκοτάκια κατά βούληση.
• Το γλάσο χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
Καλή μας απόλαυση!
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους