Πανακότα με λευκή σοκολάτα και καραμέλα γάλακτος! Μία υπέροχη πανακότα με λευκή σοκολάτα και καραμέλα γάλακτος για να γλυκαθείτε. Μπορείτε να την φτιάξετε γρήγορα και εύκολα και να εμπλουτίσετε τον γιορτινό σας μπουφέ.
- κρεμα γαλακτος 300 ml 35% λιπαρά
- γάλα 80 ml πλήρες
- ζαχαρη 35 γραμμάρια
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια λευκή
- ζελατίνη 3 γραμμάρια σε σκόνη ή 2 φύλλα ζελατίνη
- καραμέλα γάλακτος Κατά βούληση έτοιμη
Υλικά
Μπορείτε επίσης να την προσφέρετε σαν κέρασμα στις γιορτές του σπιτιού σας. Επίσης μπορείτε να τις φτιάξετε για εσάς και την οικογένειά σας, για να γευτείτε την πιο νόστιμη πανακότα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Είναι μία υπέροχη πανακότα και αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε την ζελατίνη. Αν χρησιμοποιήσουμε σκόνη, την διαλύουμε σε 1 1/2 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και την αφήνουμε στην άκρη. Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα ζελατίνης, τα ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη.
Δείτε ακόμα Φανταστική πανακότα με μπισκότα και σπιτικό σιρόπι κερασιού!
Ανακατεύουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος καλά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα σπασμένη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το βάζουμε σε μπολάκια ή σε γυάλινα βαζάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες. Έπειτα, βάζουμε από πάνω την καραμέλα γάλακτος και σερβίρουμε. Χρησιμοποίησα έτοιμη καραμέλα γάλακτος σε βαζάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για την καραμέλα οποιοδήποτε σιρόπι.
Μπορείτε επίσης αντί για σιρόπι να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή γκανάζ σοκολάτας ή να απολαύσετε την πανακότα σκέτη.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Eleni Petrakopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr