Συνταγή για ελαφριά πανακότα με δροσερό ζελέ κεράσι στη φόρμα. Χρειάζονται μόλις 5 υλικά για το γλυκό του Καλοκαιριού με την αυθεντική συνταγή της πανακότα. Με βελούδινη υφή και εύκολη εκτέλεση
από την φίλη μας Konstantina’s Kitchen.
- φυτική κρέμα γάλακτος 1 λίτρο ζαχαροπλαστικής (έτοιμη για χρήση με ζάχαρη)
- Γάλα φρέσκο 200 ml πλήρες
- βανίλια 1
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- ζελατίνη 7 φύλλα
Υλικά
Το εύκολο γλυκό της εβδομάδας : Πανακότα
Γενικά αγαπάμε πολύ οτιδήποτε περιλαμβάνει κρέμα. Η πανακότα όμως είναι από τις αγαπημένες μας κρέμες διότι έχει μία ελαφριά χαρακτηριστική γεύση και τη πιο βελούδινη υφή που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε σε κρέμα. Σήμερα θα την φτιάξουμε σε μία άκρως καλοκαιρινή version με…ζελέ κεράσι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη πανακότα με ζελέ κεράσι:
Εκτέλεση για τη πανακότα με ζελέ κεράσι
Αρχικά βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τα μουλιάζουμε για 5-10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βραστό νερό και διαλύουμε μέσα το ζελέ. Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, στο μπολ με το ζελέ βάζουμε και το 400 ml παγωμένου νερού και ανακατεύουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και το φρέσκο γάλα. Επίσης προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και λίγο πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τότε στη κατσαρόλα τη βανίλια και έπειτα στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα βάζουμε και αυτά στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε 200 ml από το μείγμα με το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα με το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ 28 εκατοστών με λίγο σπορέλαιο.
Πανακότα με λευκή σοκολάτα & καραμέλα γάλακτος
Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα με το γάλα. Καλύπτουμε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη η οποία να ακουμπάει τη κρέμα για να μην κάνει πέτσα και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Αφού παγώσει καλά η πανακότα ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το ζελέ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Όσο μένει το γλυκό στο ψυγείο αρχίζει να χωρίζει το ζελέ από την πανακότα και να δημιουργείται ανάμεσα ένα τρίτο στρώμα ζελέ.
Αφού παγώσει καλά ξεφορμάρουμε, ξεκολλώντας προσεκτικά το γλυκό από τα τοιχώματα της φόρμας. Βυθίζουμε τη φόρμα σε ένα σκεύος με χλιαρό νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr