Πανακότα σοκολάτας με μπισκότα Ενα εύκολο δροσερό γλυκάκι με γεμάτη γεύση που τρώγεται όλο το καλοκαίρι.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 και 1/2 φλυτζάνι γάλα
2 φάκελα ζελατίνης χωρίς γεύση (10 γρ. το ένα)
4 κουταλιές σοκολάτα σκόνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου γεμιστά με γεύση σοκολάτας σπασμένα σε κομματάκια
τρούφα για διακόσμηση
Οδηγίες
Στο μισό φλυτζάνι γάλα βάζουμε την ζελατίνη μέχρι να φουσκώσει (5 λεπτά περίπου) και μετά την προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα που το ζεσταίνουμε (να μην καίει) ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει.
Σε ένα μπλέντερ (όχι σε multi δεν χωράει η ποσότητα) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα με την ζελατίνη. Ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μίγμα στη μέση.
Στο ένα μισό βάζουμε τη σοκολάτα σκόνη και ανακατεύουμε πάλι.
Το ρίχνουμε σε φόρμα και το παγώνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε απο το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα και το δεύτερο μίγμα ανακατεμένο με τα σπασμένα μπισκότα.
Παγώνουμε το γλυκό για 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας την φόρμα για δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τρούφα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή έχει τα μπισκότα ως βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τούρτα σε φόρμα χωρίς τρύπα!
cookpad.com
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Μην πλένετε ποτέ τα ρούχα σας στους 40 βαθμούς- Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Ισχυροί σεισμοί 6,9 και 7,1 Ρίχτερ – Τσουνάμι έφθασε σε ακτές
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε