Συνταγή για αλμυρά μπισκότα φέτας – Τραγανά, πανεύκολα και πεντανόστιμα για κάθε περίσταση.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια του τσαγιού (περίπου 375 γρ)
- βούτυρο γάλακτος Μισό φλυτζάνι του τσαγιού κομμένο σε κύβους
- αλατι 1/2 κ.γ.
- ζαχαρη 1/2 κ.γ.
- φέτα 150 γρ θρυμματισμένη
- Γάλα φρέσκο Μισό φλυτζάνι του τσαγιού
- μπέικιν πάουντερ 3 κοφτά κ.γ.
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
- κεφαλοτύρι Λίγο τριμμένο
Για το πασπάλισμα
Για την παραλία, για το σχολείο, για κολατσιό στα ταξίδια μας, για ορεκτικό, για μπουφέ. Αυτά τα αλμυρά μπισκότα φέτας μπορείς να τα απολαύσεις κάθε στιγμή που απλά αποζητάς κάτι αλμυρό και νόστιμο. Γίνονται πανεύκολα με πολύ απλά και οικονομικά υλικά.
Τα παιδιά θα τα λατρέψουν σίγουρα αφού αυτά τα αλμυρά μπισκότα φέτας γεμίζουν το στόμα σου. Είναι τραγανά και πανεύκολα και σίγουρα μπορούν να σου λύσουν τα χέρια κάθε φορά που ζητάς κάτι γρήγορο και νόστιμο για σένα και τους αγαπημένους σου ανθρώπους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Αλμυρά μπισκότα φέτας:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά μέχρι να θρυμματίζεται το μείγμα μας. Στην συνέχεια σε ένα δοχείο βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα μαζί με το φρέσκο γάλα και με το χέρι μας τα διαλύουμε καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα της φέτας στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώνουμε και όταν η ζύμη μας γίνει αρκετή σφιχτή σταματάμε, γιατί έτσι την θέλουμε. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά και τοποθετούμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας μας.
Ανοίγουμε αρχικά με τα χέρια μας πατώντας την ζύμη και στην συνέχεια την ανοίγουμε με τον χοντρό πλάστη. Θέλουμε ένα φύλλο με πάχος 5 εκατοστά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε ένα ποτήρι του νερού ή ένα κουπάτ και δημιουργούμε δισκάκια.
Δείτε ακόμα Αλμυρά κουλουράκια με φέτα και μυρωδικά
Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο. Τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Tips για τα αλμυρά μπισκότα φέτας
Αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με αμύγδαλα φιλέ ή καρύδι τριμμένο. Ο κρόκος αυγού στο άλειμμα είναι προαιρετικός. Βγαίνουν περίπου 25 με 30 μπισκότα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα