Πανεύκολες, πεντανόστιμες στριφτοτυρόπιτες!
Η ζύμη θα σας δώσει ένα υπέροχο τραγανό φύλλο που σε συνδιασμό την λιτή γέμιση, το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Το ιδανικό σνάκ για όλους!
υλικά
> Για το Φύλλο
500 gr. αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά στιγμής
1 αυγό
Αλάτι
> Για την Γέμιση
τυρί φέτα
> Επιπλέον θα Χρειαστείτε
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χτυπημένο αυγό, το γάλα, το ξύδι και νερό όσο χρειαστεί!
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Βάζουμε για 20 λεπτά την ζύμη, τυλιγμένη με μεμβράνη, στο ψυγείο.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε την ζύμη, σε 6 ισόποσα κομμάτια ζύμης, περίπου 100 gr. η κάθε μία.
Διαλέγουμε μία φέτα σκληρή και σχετικά αλμυρή και την θρυμματίζουμε.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε λεπτό μακρόστενο φύλλο.
Απλώνουμε τυρί φέτα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς αφήνοντας απόσταση 2 εκατοστών από τις άκρες.
Τυλίγουμε σε ρολό, κλείνουμε τις άκρες, αφού πρώτα τις βρέξουμε με νερό για να κολλήσουν και τυλίγουμε σε σπείρα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
Τοποθετούμε τις στριφτόπιτες σε βουτυρωμένο ταψί.
Με ένα πινέλο τις περνάμε ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στος 170° C για 35 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο τις ραντίζουμε με λίγο νερό.
igastronomia.com
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια