Απλά πανεύκολη, για αρχάριους και υπέροχη πίτα χωρίς φύλλο με κολοκυθάκια, ζαμπόν και τυρί. Μια γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε μια υπέροχη πίτα, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, για πρωινό, γεύμα, δείπνο ή σαν συνοδευτικό ή ορεκτικό ή ακόμα και για τη πάρετε μαζί σας στο γραφείο, στο σχολείο ή στο πικ νικ.
Υλικά συνταγής
150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
100 γρ. τυρί τσένταρ ή ανάμεικτα κίτρινα τυριά (κασέρι, παρμεζάνα, έμενταλ κ.λ.π.), τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
60 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
12ο ml σπορέλαιο (ή μισό μισό με ελαιόλαδο)
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη πίτα και ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι να ροδίσει και ψηθεί μέχρι μέσα.